La xiqueta que va créixer camallada a camallada en el vell llit del riu

Marta Fernández de Castro va lluir el seu primer dorsal amb 8 anys i ara prepara a corredors per a la Marató de València

Marta Fernández de Castro (19-8-1971) va lluir el seu primer dorsal amb huit anys. Ja començava a despuntar. No era d’estranyar. Aquella xiqueta xicoteta va créixer pegada al seu pare, amant de la carrera a peu a qui va transmetre la seua passió.

Marta no entén la seua vida sense València ni sense atletisme. I viceversa. Amb una prova del Circuit de Carreras Populares de València amb el seu nom, Marta és una de les responsables que València siga «la ciutat del running». El seu equip, el Team 3FdC, s’entrena en el vell llit del Riu. Compta amb escola de triatló, però també de ciclisme, running o trail. «Per a mi el vell llit és com la meua segona casa», reconeix. Va començar a entrenar-se en aquella zona quan «només hi havia muntanyes d’arena i enderrocs». A poc a poc, «va començar a convertir-se en una amplíssima zona enjardinada i amb trams per a practicar tot tipus d’esports, futbol, atletisme, beisbol, fins i tot per a celebrar esdeveniments de caràcter nacional i internacional», recorda.

Amb la Marató València Trinidad Alfonso en l’horitzó, la incombustible campiona, destaca l’impuls del 5K Jardí del Túria. «És un luxe gaudir d’aquest espai de cinc quilòmetres de recorregut i poder entrenar allí. València s’ha bolcat en una infraestructura que tots els amants de la carrera a peu gaudim», també incideix en l’«excel·lent estat» d’una instal·lació inaugurada en 2015 per la Fundació Trinidad Alfonso.

En l’edició de 2021, el Team 3FdC, va comptar amb 50 membres en els 42 quilòmetres de la ciutat. Més enllà dels resultats dels atletes, les sensacions d’haver «volat» pels carrers de València van ser generals. Van destacar els resultats de Julio Bel, va travessar la línia de meta en 2 hores i 43 minuts, millorant en 6 minuts la seua anterior marca. Un altre dels quals va volar va ser Fran Cebriá (2 hores 51 minuts), que va millorar en quasi 7 minuts la seua anterior marca en marató. També va haver-hi debuts somiats com el de Mar de Mingo (3.20), la primera dona del Team 3FDC a creuar una passarel·la blava que ja espera el pròxim 4 de desembre.

Zoom a l’Esport publicat a Las Provincias per Lourdes Martí

Compartir: