La Universitat de València competirà en els Jocs Europeus Universitaris

La Universitat de València s’ha classificat per a competir en 8 disciplines esportives: escacs, escalada, handbol, judo, karate, kick-boxing, taekwondo i voleibol. L’equip d’atletes de la UV es veurà les cares amb els millors esportistes universitaris d’Europa a la ciutat polonesa de Łódź, on se celebren els Jocs del 15 al 30 de juliol.

Łódź, la tercera ciutat més gran de Polònia, albergarà la sisena edició dels Jocs Europeus Universitaris, el major esdeveniment acadèmic multiesportiu d’Europa, organitzat cada dos anys per l’Associació Esportiva Universitària Europea (EUSA). S’espera que aproximadament 5.000 atletes de 40 països i 400 universitats competisquen en 20 esports.

L’expedició de la Universitat de València que viatjarà a Polònia està formada per unes 100 persones, entre esportistes, entrenadors, preparadors, delegats esportius i personal de suport. La Universitat de València tindrà representació en 8 modalitats esportives:

Escacs

La competició d’Escacs se celebrarà del 16 al 19 de juliol en el complex EC1 de la ciutat de Łódź, una antiga Central Elèctrica actualment reconvertida en instal·lació cultural.
Representaran a la Universitat de València els jugadors d’escacs José Joaquín Fernández Torralba i Adrián Galiana Fernández, al costat d’ells estarà el seu entrenador Ramón García Pérez.
La Universitat de València va aconseguir el bronze per equips en el campionat d’Espanya Universitari (CEU) d’escacs que es va celebrar el mes d’abril passat a Màlaga.

Escalada

El campionat d’escalada tindrà lloc en el complex esportiu Sports Bay de la Universitat Tecnològica de Łódź, del 28 al 30 de juliol.

Els escaladors Iker Ortiz Tudela —que va guanyar l’or en el Campionat d’Espanya Universitari d’Escalada 2022 celebrat el mes de maig passat— i Pau Congost Escoin representaran a la Universitat de València, secundats per la seua entrenadora Mónica Sánchez Villaplana.

Handbol

Els conjunts femenins i masculins d’handbol de la UV, sota les ordres dels seus entrenadors Sagrari Santana i Juan Ángel Perdigón, viatjaran a Łódź on competiran amb els millors equips de les universitats europees del 25 al 30 de juliol. Els partits es jugaran en dos pavellons esportius de la ciutat polonesa: l’Atles Arena i el Venue Anilana.

La selecció masculina d’handbol de la UV es va proclamar campiona d’Espanya en el trofeu universitari celebrat el mes de maig passat a Múrcia. Els seus últims resultats i les bones sensacions del seu joc la perfilen com una de les grans favorites per a aconseguir un bon lloc a Łódź.

Judo

L’equip de judokes de la Universitat de València, dirigit per Vicente Rochela, competirà en el complex esportiu Venue Zgierz Nowa de Łódź del 24 al 26 de juliol.

La judoka de 21 anys Laura Torres serà l’única representant femenina de la UV en els jocs europeus universitaris de Łódź, competirà en la categoria -48kg. En el quadre masculí, en la categoria de -60, estaran Luis Barroso—que va guanyar la plata en el Campionat d’Espanya Universitari de Judo 2022— i Gorka Sánchez Velasco. També estarà a Łódź Guillermo Capriani (categoria -66), que va aconseguir la medalla de plata en el CEU de judo de maig. Tanquen l’equip de judokes Aitor Goikoetxea (-73) i Gorka Arambarri (-90).

Karate

L’equip de Karatekes de la UV, sota les directrius del seu entrenador Rubén Rubio, arriba al campionat de Łódź amb moltes possibilitats després d’aconseguir uns grans resultats a nivell individual i per equips en el Campionat d’Espanya Universitari d’enguany. La selecció de karatekes de la Universitat de València va aconseguir la plata en quedar en segona posició en la classificació general per equips en el CEU de 2022.

A nivell individual, competiran en la modalitat de Kumite Hugo Ballester (-67) —que va guanyar l’or en el torneig nacional universitari—, Patrícia Pes (-50), Iván Ferrer (-84) i Víctor Rubio (-75), els tres van aconseguir el bronze en el CEU d’abril.

Els nostres karatekes es disputaran el títol dels Jocs Europeus Universitaris de 2022 del 28 al 30 de juliol, en el pavelló esportiu Venue Zgierz Nowa de Łódź.

Kick-boxing

La competició de Kick-boxing —disciplina que combina els principis del muay-thai i el karate— se celebrarà del 16 al 18 de juliol en el pavelló Venue Skorupki de la ciutat polonesa.

El lluitador de kick-boxing de la Universitat de València, Kevin Koffi, barallarà per la medalla en la categoria de Kick Light -84kg, sota les directrius del seu entrenador Patrik Pascal.

Taekwondo

Seguim amb els esports de combat, en concret amb el campionat de Tekwondo, que tindrà lloc en la instal·lació esportiva Venue Skorupki de Łódź, del 28 al 30 de juliol.

El combinat de la Universitat, encapçalat per la seua entrenadora Estefanía Almela, arriba a la cita després d’haver aconseguit 3 medalles, en la modalitat de combat, en el Campionat universitari d’Espanya celebrat el mes de maig passat. L’equip que viatjarà a Polònia està format per Paula Temina, que va ser plata en el CEU en pes gall -53 kg; Neus Domenech, que va guanyar el bronze en el nacional en pes mitjà (-73); i, completa l’equip de taekwondo de la UV, Jorge Díaz, que competeix en la categoria -74 kg.

Voleibol

Els equips de voleibol de la Universitat de València, tant el femení com el masculí, viatjaran a la ciutat polonesa, on disputaran els partits del 16 al 22 de juliol en els pavellons esportius Venue Zgierz Nowa i Atles Arena.

Les xiques de vóley arriben especialment motivades a l’europeu, la solidesa en el seu joc i fortalesa en defensa les van portar a guanyar la plata en el Campionat d’Espanya Universitari del passat mes de maig i hi ha una gran confiança que aconseguisquen fer podi a Łódź.

Més informació sobre els Jocs Europeus Universitaris en la web UVEsports

Visita la web oficial dels jocs de Łódź

Compartir: