La Nucia de nou seu de la millor boxa internacional a través del Boxam Elit

Dilluns que ve 13 de novembre comença el Boxam Internacional Elit 2023 a La Nucia (Alacant), on es podrà gaudir de la millor boxa en esta localitat que ja s’ha convertit en un referent pugilístic a nivell nacional. Serà una setmana (13 al 18 de novembre) de competició del més alt nivell boxístico en un esdeveniment esportiu espectacular que genera més de mil pernoctacions a la comarca i amb staff esportiu d’al voltant de 300 persones.

L@s millors boxeador@s espanyol@s

Enorme la presència de boxadors i boxadores d’alt nivell internacional representant a 15 països que prendran part en el torneig internacional més important de boxa olímpica organitzada a Europa Occidental, que compleix la seua trenta-setena edició (des de 1976).
Anglaterra, França, l’Índia, Gal·les, el Marroc, Croàcia, Bèlgica, Itàlia, Països Baixos, Moldàvia, Romania i Hongria seran alguns dels combinats nacionals que s’esperen com a rivals de l’esquadra espanyola, que comptarà amb les seues principals figures. Entre elles, alguns dels homes que van ser presents en els Jocs Olímpics de Tòquio, cita en la qual el nostre país va aconseguir tres diplomes olímpics en esta disciplina. Figures consagra-dones de la boxa pàtria com el doble olímpic José Quiles o la primera boxeja-daura espanyola que prendrà part en uns JJOO, l’asturiana Laura Fuertes. Al costat d’ells, el nostre país també presenta les seues millors cartes amb noms com Mari Carmen Romero, Gabriel Escobar, Enmanuel Reyes Pla o Samuel Carmona, entre molts altres. El torneig, destinat a la categoria Elit, comptarà tant amb participació femenina com masculina.

La posada en marxa del torneig Boxam Internacional Elit tindrà lloc el dimarts 14 de novembre a les 16.00 hores, després de la qual cosa es disputaran els primers combats. El dimecres arribarà el segon dia de preliminars. El divendres dia 17 s’escenificaran les semifinals masculines i les finals femeninas, mentre el dissabte, últim dia de competició, arribaran les finals en homes.

El Boxam Internacional resulta possible gràcies a la col·laboració del Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso a través del Programa de Suport a Competicions PAC CV, la Generalitat Valenciana, la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament de La Nucia.

El president de la Federació Espanyola de Boxa, Felipe Martínez, ha destacat el suport de totes les institucions, la qual cosa ha aconseguit que la boxa olímpica d’alta competició s’haja convertit en una constant a la Comunitat Valenciana i a La Nucia en particular: “Esta localitat no sols compta amb les millors instal·lacions per al desenvolupament d’un Torneig Internacional com el Boxam 2023, sinó que el suport que rebem és enorme cada vegada que recalem en esta terra. Vindre a La Nucia és boxejar a casa amb majúscules” .

Totes les sessions d’este Boxam podran seguir-se a través del canal de Youtube de la Federació Espanyola de Boxa: https://www.youtube.com/@*federacionespanoladeboxeof1112

Compartir: