La Fundació Trinidad Alfonso presenta la desena edició del Projecte FER

La fundació presidida per Juan Roig destinarà 1 milió d’euros per a fer costat a 140 esportistes de la Comunitat Valenciana.

En paral·lel, es desenvolupen, de nou, les línies d’ajuda de FER Entrenadors i FER Clubs.

La Fundació Trinidad Alfonso està de celebració. L’entitat presidida per Juan Roig compleix deu anys en 2022. També aconsegueix una dècada una dels seus principals iniciatives, el Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes), un programa que concedeix suport econòmic i promoció social als esportistes de la Comunitat Valenciana. En el matí de hui, s’ha donat el tret d’eixida a aquesta edició del FER 2022, la que dona inici al cicle que confluirà en els Jocs Olímpics i Paralímpics de París 2024.

El Projecte FER 2022 està format per 140 components. Molts d’ells, fins a 53, són cares noves. Aquests 140 esportistes estan distribuïts en les tres categories existents des de l’origen del programa, en 2013. 37 d’ells s’inclouen en el nivell “Elit” i rebran una ajuda que oscil·la entre els 12.000 i els 16.000€. Els 43 de la categoria “Promeses” percebran una quantia que va des dels 6.000 fins als 8.000€. Finalment, els 60 integrants de la categoria “Viver”, els més joves, rebran una assignació que varia entre 2.000 i 3.000€, segons els seus resultats.

Mentrestant, per cinqué any consecutiu, el Projecte FER també manté l’annex de FER Entrenadors, la línia de suport a alguns dels millors tècnics de la Comunitat Valenciana. Segons el nombre d’esportistes entrenats i segons la categoria a la qual pertanguen els mateixos, les beques per als preparadors oscil·len entre els 3.000 i els 6.000€. En aquesta cinquena edició, són 16 els beneficiaris. Així mateix, quatre clubs han sigut distingits com FER Clubs pel nombre d’esportistes FER que tenen en les seues files. Les quanties rebudes per aquestes entitats van des dels 8.000 fins als 12.000€. En total, la quantia destinada per Juan Roig, President de la Fundació Trinidad Alfonso, per a totes aquestes ajudes arriba a 1 milió d’euros.

El desé aniversari que la Fundació Trinidad Alfonso i el Projecte FER compleixen en 2022 han estat molt presents durant l’acte de presentació, celebrat, un any més, en L’Alqueria del Basket. Grans figures de l’esport espanyol i valencià (Pau Gasol, Saúl Craviotto, Teresa Perales, Ray Zapata, Roberto Bautista, Carlos Soler o Pau Torres, entre altres) han sigut protagonistes de l’esdeveniment mitjançant uns vídeos de felicitació pel desé aniversari.

Lema 2022: “Revolució Valenciana”

El lema del Projecte FER 2022 és “Revolució Valenciana”. Com que els pròxims Jocs Olímpics i Paralímpics se celebren a París, s’ha establit un cert paral·lelisme entre la Revolució francesa, importantíssim esdeveniment històric de finals del segle XVIII, i la “Revolució Valenciana”, terme que apel·la al gran moviment, que ha d’experimentar l’esport valencià de cara a París 2024. Amb aquesta metàfora, s’invoca al fet que els esportistes de la Comunitat es continuen superant per a aconseguir que aquest cicle olímpic siga molt reeixit i per a aconseguir una àmplia delegació en els pròxims Jocs. Al fil d’aquesta línia argumental, el vídeo promocional del FER 2022, que va conjuminar esport, art i història, es va gravar en el Palau Ducal de Gandia.

A aquest acte de celebració del desé aniversari del Projecte FER i de la Fundació Trinidad Alfonso van assistir moltes personalitats de l’esport espanyol. Entre altres, van ser presents Alejandro Blanco, president del Comité Olímpic Espanyol, Miguel Carballeda, president del Comité Paralímpic Espanyol, així com diversos presidents de federacions espanyoles: Jorge Garbajosa (bàsquet), Raúl Chapado (atletisme), Jesús Carballo (gimnàstica), Paco Blázquez (handbol), Alfonso Feijoo (rugbi) i Jesus Castellanos (taekwondo). També es van donar cita una delegació del València Basket (encapçalada pel seu president Vicente Solá), representants dels clubs de futbol (Fernando Roig, màxim accionista del Vila-real CF, Quico Catalán, President del Llevant UD, i Miguel Ángel Bossio, com a emissari del València CF), presidents de les Federacions esportives valencianes, i responsables dels serveis d’esports de les set Universitats de la Comunitat Valenciana.

Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso, va repassar l’any 2021 per a la Fundació Trinidad Alfonso. En primer lloc, es va congratular pel retorn dels atletes populars a la Mitja Marató i a la Marató de València. “Ells són l’essència i l’ànima d’aquestes proves. Si important és (per descomptat que ho és) l’obtenció de grans marques per a situar-nos (més ben dit, per a consolidar-nos) en l’avantguarda internacional, quasi o més rellevant és la presència dels atletes amateurs, que són els que donen passió a aquesta mena d’esdeveniments. De cara a la fi d’enguany, anem pels 20.000 en el Mitjà i pels 30.000 en la Marató. I per descomptat, i sempre espentats per la il·lusió del nostre President, anem pel màxim quant a les marques. No parem de somiar amb l’arribada de més rècords” va comentar Gómez.

A més, el màxim responsable de la Fundació Trinidad Alfonso va reiterar que un dels grans objectius d’aquesta entitat és convertir a la Comunitat Valenciana en la Comunitat de l’Esport, en un nucli de referència a nivell nacional. Tenim diferents estratègies per a dur a terme aquesta iniciativa, però, sens dubte, una de les principals és atraure tot tipus de tornejos al nostre territori. Un bon exemple ha sigut l’any 2021, curs en què la Comunitat va acollir l’Eurobasket femení de bàsquet i el Mundial femení d’handbol. Però també col·laborem en altres grans esdeveniments”, va assenyalar el directiu valencià, qui va afegir. “Estem satisfets amb els resultats de les accions que vam posar en marxa aquests anys per a pal·liar els efectes de la pandèmia. Per exemple, hem ajudat al fet que la crisi no s’haja reflectit en un abandó massiu de l’esport per part dels més joves. Les llicències federatives no sols no han disminuït, sinó que han crescut”, va comentar el director de la Fundació.

Juan Roig: “No feu cas als que us diguen que no podeu”

Per part seua, Juan Roig va voler agrair les felicitacions rebudes. “Moltes gràcies pels agraïments. També, especialment, a Miguel Carballeda pel cupó que l’ONCE ens dedicarà pel desé aniversari”.

“La Fundació Trinidad Alfonso simbolitza els valors que els nostres pares ens van ensenyar. Vull donar les gràcies als meus germans i a les meues filles que estan hui ací. La meua mare és de la qual més hem aprés que primer cal donar i després rebre i que, quan et mors, només t’emportes el que hages deixat com a llegat en aquest món. El que més dona, més té. Si us pregunten en quin grup voleu estar, trieu el grup que dona, perquè després rebreu. La meua dona i jo diem que els diners dona la felicitat si el comparteixes. Continuarem donant suport a l’esport valencià i espanyol a través de la Fundació Trinidad Alfonso”, va explicar el president de la Fundació Trinidad Alfonso.

Juan Roig es va referir a la Marató de València. “Estem molt contents amb el treball de la SD Correcaminos. Ells han tirat del carro i després arribem nosaltres. Volíem una de les millors maratons del món i l’estem aconseguint. L’altre gran repte que tenim és el de la sostenibilitat. Cada vegada el percentatge de diners que posa la Fundació és menor i això és important per al futur de la prova”. “Quant al Projecte FER, per a mi és una il·lusió ser ací i veure als familiars. Gràcies als vostres pares teniu aqueixos valors de l’esforç que també defensem ací. La gent no sol donar-vos suport, sobretot després d’un fracàs. Però no feu cas. Sou la Cultura de l’Esforç, aqueixa és la meritocràcia. O corres més que ningú o no arribaràs a res”.

“Ens agradaria que els governants prengueren decisions valentes i ràpides amb aquesta inflació, cal prendre decisions ràpides. Vull apel·lar als empresaris que hui sou ací i animar-vos perquè el més bonic que hi ha en aquest món és donar”, va finalitzar Juan Roig.

Compartir: