La Comunitat, tercera en el medallero del Campionat d’Espanya sub20 d’atletisme

<h3>Andrea Rodríguez, Evelyn Yankey i Eduardo Figueroa s’emporten la medalla d’or en Antequera
Els atletes valencians acaben amb huit medalles.</h3>
La Comunitat Valenciana va collir una gran actuació en el Campionat d’Espanya sub20 que s’ha celebrat aquest cap de setmana en Antequera, on va sumar huit medalles -tres d’or, dos de plata i tres de bronze- que li van permetre aconseguir la tercera plaça per federacions en el medallero.

Tres atletes valencians es van proclamar campions en Antequera: l’alacantina Andrea Rodríguez, que es va imposar en la final de 800 amb un temps de 2.12.67; la valenciana Evelyn Yankey, que fa dues setmanes va aconseguir pujar al podi del Campionat d’Espanya absolut, va ser la millor en longitud gràcies a un salt de 6,11, i el castellonenc Eduardo Figueroa, va destrossar la seua marca personal per a atropellar en l’heptatló amb 4.972 punts.

Els segons llocs van ser per a Alejandra Saborit, en salt amb perxa (3,87) i Claudia Rubio, que va acabar darrere de Yankey en la longitud (5,84). I les medalles de bronze les van aconseguir Paula Blanquer, filla de l’històric saltador i entrenador Rafa Blanquer, en 60 metres barres, una carrera en la qual va millorar la seua marca personal fins a 8.60; Mara Herrando va ser tercera en un pentatló que va tancar amb un nou millor registre (3.520 punts), i el subcampéon d’Europa David Cantero, que entrena triatló i esporàdicament competeix en l’atletisme, que va aconseguir pujar al podi en el 3.000 (8.30.58).

Per equips, el Platges de Castelló va ser el millor en categoria masculina i en el total, i el València CA va dominar la classificació per punts de dones.