Espanya tanca el Boxam Internacional amb 7 ors

<h3>Espanya, Bèlgica, França i Anglaterra guanyen els títols masculins del 36é Torneig Boxam</h3>
La quarta i última jornada de competició de la 36a edició del Torneig Boxam Elit es va celebrar a Orpesa, Comunitat Valenciana, Espanya, nova seu del prestigiós esdeveniment. Grans esperances com els espanyols Gabriel Escobar, Martín Molina, Emmanuel Reyes, el francés Moreno Fendero, el belga Vasile Usturoi i l’anglés Aaron Bowen van ser els herois de l’última jornada de competició del Torneig.
Anglaterra, Espanya, Romania, Gal·les i Portugal es van adjudicar els títols de les categories de pes femení del Torneig Boxam. Després d’ells, Espanya, Bèlgica, França i Anglaterra van guanyar les medalles d’or en la part masculina del 36é Torneig de Boxam, celebrat el cap de setmana.
Espanya va sorprendre en les finals una vegada més aconseguint cinc ors en la categoria masculina que van aconseguir Martín Molina (-51kg); Gabriel Escobar (-54kg); Javier Barroso (-60kg); Youba Sissokho (-71kg) i Emmanuel Reyes Pla (-92kg). Per part seua, en la jornada del divendres ja havien aconseguit pujar pel cap alt alt del podi Laura Fuertes (- 50kg) i Jennifer Fernández (-57kg).

El 36é Torneig Boxam Elit va ser un esdeveniment de preparació per al Campionat Mundial de Boxa Femenina de la IBA i altres grans esdeveniments com el Campionat Europeu de Boxa Masculina Elit EUBC.

L’espanyol Martín Molina és membre de l’equip nacional des de 2014 i va competir en les Sèries Mundials de Boxa també en el passat. L’experimentat boxador competeix ara en el pes mosca (51 kg), on utilitza el seu estil agressiu per a véncer als seus oponents. Molina es va enfrontar a l’anglés Hamza Mehmood en la final del Torneig Boxam i va demostrar el seu desenvolupament en el joc de cames. L’espanyol va controlar els seus intercanvis i va guanyar el Torneig Boxam tornant a pujar pel cap alt alt del podi.
L’espanyol Gabriel Escobar, guanyador dels Jocs Europeus, va ascendir al pes gall (54 kg) després dels Jocs Olímpics de Tòquio i es va aclimatar molt ràpidament a la seua nova categoria. Després del Torneig Memorial Strandja, Escobar va passar uns dies en el camp d’entrenament i va arribar a Orpesa en plena forma. L’espanyol va tindre una actuació impressionant en la final del Torneig Boxam quan es va enfrontar al capverdià David Pina. El boxador africà té una gran destresa, però Escobar li va fer ballar i els seus contraatacs

van decidir el seu combat final en el Boxam. La següent medalla d’or la va aconseguir el belga Vasile Usturoi en el pes ploma (57 kg), que va tindre una actuació impressionant en l’esdeveniment. Víctor Manuel Catalino Vargas va donar una fantàstica sorpresa en les semifinals del Torneig Boxam quan es va desfer de l’escocés reessa Lynch, medallista de bronze del Campionat Mundial de Boxa de l’AIBA. El boxador espanyol no va poder repetir aqueixa actuació en poc temps i el francés Lounes Hamraoui va aprofitar les seues fallades per a guanyar la
final del pes welter lleuger (63,5 kg).
L’anglés Aaron Bowen va arribar amb una gran tècnica a la final i els seus esforços van ser suficients per a controlar tots els assalts contra l’espanyol Timothy Jewa Kelvin Almahdi en el pes semipesado (80 kg). L’última final del dia la va guanyar l’espanyol Emmanuel Reyes, medalla de bronze en el Campionat Mundial de Boxa de l’AIBA, que va aprofitar la seua experiència per a véncer al francés Soheb Bouafia en el pes pesant (92 kg).

Més de 100 participants, pertanyents a 15 països, han prenen part en el torneig internacional més important de boxa olímpica organitzada a Europa Occidental, que compleix la seua trentena sisena edició. Anglaterra, Escòcia, França, Gal·les, Sèrbia, Mèxic, Cap Verd, Hongria, Bèlgica, Romania o Portugal són alguns dels països que han participat i han lluitant enfront de l’esquadra espanyola, que ha comptat amb algunes de les seues principals figures. Entre elles, alguns dels homes que van ser presents en els Jocs Olímpics de Tòquio, cita en la qual el nostre país va aconseguir tres diplomes olímpics en aquesta disciplina.

El Boxam Internacional resulta possible gràcies a la col·laboració del Programa PAC CV, impulsat pel Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso, la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló/Diputació de Castelló i l’Ajuntament d’Orpesa/Orpesa.