La Comunitat, la millor en el Campionat d’Espanya sub16 d’atletisme

Els atletes valencians aconsegueixen huit medalles: quatre d’or, dos de plata i dues de bronze
Mara Rolli destrossa el rècord d’Espanya sub16 de 1000 metres

La Comunitat Valenciana va aconseguir acabar el Campionat d’Espanya sub16 al capdavant del medallero després de sumar huit medalles en al competició disputada aquest cap de setmana a Sabadell: quatre ors, dues plates i dos bronzes. I, a més, va aconseguir també el primer lloc en la classificació per punts (142), amb 14,5 punts d’avantatge sobre el segon classificat, Madrid. Per damunt de tots, va destacar l’actuació de la valenciana Mara Rolli (CA La Valldigna), que es va emportar el títol amb un nou rècord d’Espanya. L’atleta entrenada per Vicente Emilio Andrés va millorar en més de dos segons l’anterior plusmarca, que estava en poder de la gallega Xela Martínez, una de les grans promeses del fons nacional, amb 2.49.81.
Les altres tres medalles d’or van arribar gràcies a Emma Jiménez (València CA), que va ser la millor en els 60 metres barres (8.70); Juan Gabriel Armero (Capet Petrer), guanyador en el 1000 masculí (2.38.34), i David Gadea (Platges de Castelló), triomfador en els 60 metres barres (8.61).
Les medalles de plata van arribar de la mà de Julia Nortes (Capet Petrer), subcampiona en el 600 (1.38.64), i el seu company d’equip Sergio Callado, segon també en el 600 (1.25.56). Mentre que els tercers llocs van arribar amb Juan Luis Prado (Atletisme Vall d’Uixó) en l’hexatló (3.882 punts) i Anthony Yunier Pérez (Platges de Castelló), fill de Yunier Pérez, plusmarquista espanyol de 60 metres, que es va emportar la medalla de bronze en salt de longitud (6,56) i va ser quart en la final de 60 metres barres.
El Capet Petrer va ser una de les grans sorpreses del campionat amb el seu cinqué lloc en la classificació per punts que va dominar el Platges de Castelló amb 52,5 punts. El València CA va acabar sisé.