Bailly i Bartunkova nous campions de l’ITF J1 Villena Trofeu Juan Carlos Ferrero

El torneig passarà a denominar-se Memorial Eduardo Ferrero, en honor al difunt que s’absentava hui de la cerimònia de premis del Grau 1 per primera vegada

El torneig internacional sub18 més important d’Espanya arriba a la seua fi en la primera jornada en la qual la pluja i el vent no han sigut protagonistes. Els jugadors, que han dut a terme un exercici de resistència i adaptabilitat per a aconseguir la final, han pogut desenvolupar hui tot el seu joc sobre la pista central de terra de l’Acadèmia de tennis JC Ferrero Equelite.

Les finals deixaven clar el poder belga en aquesta edició amb representants en totes les categories. En els dobles Dylan Dietrich (Suís) i Togan Tokac (Turc) s’imposaven a Yarolsav Demin i a Alexander Blockx (Belga) per 6/3 3/6 10/6. Una final molt ajustada que sens dubte pes en la final de hui. Blockx, que ha mostrat un enorme nivell tot el torneig s’enfrontava al seu compatriota Gilles-Arnaud Bailly. Un atapeït i exigent primer set a un nivell altíssim va caure del costat de Bailly i va suposar un impuls extra per a imposar-se a un Blockx que acabe cansat i amb molèsties abdominals 7/6(5) 6/3. Bailly iguala així el resultat del seu germà major que va aconseguir alçar-se amb el mateix títol en l’edició de 2020. Tots dos ho han aconseguit a la mateixa edat.

En els quadres femenins, repetia també una representant belga. Hanne Vandelwinkel aconseguia la final individual, i la de dobles al costat de l’alemanya Joelle Steur. Hanne i Steur van aconseguir imposar-se 6/4 6/3 a la dupla formada per Patricija Paukstyte (Lituana) i Lucia Peyre (l’Argentina). En la final d’individuals Vandelwinkel no va aconseguir igualar el resultat dels dobles. Com Blockx, el gran nivell mostrat durant tota la setmana en individuals i dobles li pese en la final. Hanne va començar molt agressiva i es va avançar per 3/0 40-30. SI bé, el seu rival, la txeca Nikola Bartunkova, no es rendia i va aconseguir igualar el partit a base de treball i bones decisions. Amb 5/5 la txeca va fer un pas al capdavant i va aconseguir fer-se amb el primer set. L’avantatge anímic i el menor desgast físic per no haver hagut de jugar els partits de dobles del dia anterior van fer la resta. Bartunkova es va imposar a la belga 7/5 6/1 i es proclama campiona del Grau 1 d’Espanya amb 16 anys acabats de complir i sense cedir ni un sol set. Apunten el nom.

El torneig ha penjat d’un fil en tot moment pel mal temps, que s’ha sumat a la mala notícia de la defunció del pare de Juan Carlos Ferrero, un dels impulsors del torneig. L’haver aconseguit posar-li fi ha suposat una gran proesa per a l’organització que a més ha anunciat que canviarà el nom comercial del Torneig Internacional sub18 més important d’Espanya de “Trofeu Juan Carlos Ferrero” a “Memorial Eduardo Ferrero”. El torneig no podria dur-se a terme sense la col·laboració de diverses institucions com la Fundació Trinidad Alfonso i el Comité Olímpic Espanyol a través del Programa de suport a Competicions esportives PAC CV, i empreses com HEAD i Postres Reina.

Compartir: