La Comunitat desplaça a 54 ciclistes als Nacionals de ciclisme escolar i júnior de Valladolid

La Comunitat Valenciana estarà molt ben representada en el Campionat d’Espanya de Ciclisme Escolar i en el Campionat d’Espanya júnior que entre els dies 30 de juny i 3 de juliol se celebraran a Valladolid.

Aquest matí ha partit cap a la ciutat del Pisuerga la primera avançada de ciclistes i demà dijous ho farà la resta. En total seran 54 els xics i xiques que representaran a la Comunitat Valenciana en aquests Nacionals.

En categoria infantil, la FCCV estarà representada per Asier Fortea, Candela Cazorla, José A. Fernández, Lucia Grau, Marc Moncho, Noa Jiménez, Pablo Machancoses i Yanara Carrión en ruta, mentre que en BTT la selecció autonòmica la formaran Carolina Casares, Hugo Arnalte, Jordi Sánchez, Marc Chalmeta, Maria Ivars, Miriam Guerrero, Noa Alderete i Pepe Arques.
En cadets, la ruta comptarà amb la participació dels valencians Héctor Álvarez, Oscar Orts, Enrique Marachón, Héctor Celda, Toni Ramírez, Daniela Grañana, Andrea Grañana, Leyre Toledo, Leyre Merlet, Aroa Rodríguez i Vera Valero. En BTT, la selecció autonòmica estarà integrada per David Ivars, Nicolás García, Jaume Lloret, Vicent Sansano, Zahara Sáez, Lidia Benedito, Laia Canet i Raquel Pérez. En ciclsimo adaptat competirà Nacho Rodrigo, que comptarà amb Eric Igual com a pilot.

En el Campionat d’Espanya júnior les aspiracions de la FCCV passaran per Abel Odón Rosat, Estanislao Calabuig, Pau Martí, Sergio Hernández, Iván Gomar, Raúl Mira, Dani Cepa, Alejandro Merenciano, Mario Serrano, Andreu Aibar, Claudia Pérez, Lluna Hervás, Anna Quintero, Nayara Puyo, Anna Ginestar, Laura Guardeño i Selena Maza.

Calendari de competicions

La disputa de les competicions arrancarà el dijous 30 de juny sobre les 15.00 hores amb la contrarellotge individual adaptat sobre 5 quilòmetres de distància. Després ho faran els cadets per equips, on els partícips s’enfrontaran a un recorregut de 9,8 quilòmetres. Una hora més tard, tindran eixida els inscrits de la mateixa categoria en les cronos individuals.

L’endemà, divendres 1 de juliol, els cadets femenins i masculins eixiran a les 9.50 i 11.50 hores respectivament des de l’Avinguda Ramón Pradera per a les proves de carretera en línia. Les dones rodaran per un itinerari de 60,4 quilòmetres mentre que els xics ho faran sobre un de 5 quilòmetres més, prenent eixida des de Pare José Acosta i amb meta en la Fira de Mostres, passant abans per Wamba, Peñaflor, Torrelobatón i Castrodeza per a emprendre la volta passant per Zaratán. Ja a la vesprada, sobre les 18.30 hores tindrà lloc el començament dels campionats de ruta per als infantils. Les xiques bregaran amb un trajecte de 10,5 quilòmetres mentre que els partícips masculins recorreran 16,2 quilòmetres, sobre l’entorn de Valladolid.

Al llarg del dissabte tindran lloc les proves de BTT per als joves, partint els cadets a les 9.00 hores del matí des del Turó Les Conteses, en un xicotet circuit d’una duració aproximada de 45-60 segons. Els infantils realitzaran un tram menys extens d’uns 30-45 segons. Després d’aquests esdeveniments tindrà lloc la Gymkhana d’infantils, amb un circuit de 1,7 quilòmetres establit sobre el pàrquing de l’Estadi José Zorrilla i que posarà a prova la destresa dels joves sobre la bicicleta.

Pel que fa al Nacional júnior, El 30 de juny començarà la competició a les 17.30 hores amb la prova de CRI, on els partícips s’enfrontaran a un recorregut de 22,9 quilòmetres sobre l’entorn de Zaratán amb eixida en l’encreuament dels Barriales, en la lluita pel títol nacional júnior de contrarellotge en categoria masculina i femenina.

Després d’uns dies de descans, on s’aniran succeint les competicions dels escolars, els júniors tornaran a veure’s les cares el diumenge amb la carrera en ruta. D’aquesta manera, la jornada dominical donarà el tancament a aquesta sèrie de conteses amb la prova de carretera en línia. Les corredores eixiran a les 8.25 hores del matí des de l’Avinguda Ramón Pradera per a discórrer al llarg de 81 quilòmetres d’ardu trajecte, passant pels municipis de Tudela, La Pedraja, Puente Duero, Simancas, Robladillo, Ciguñuela i Zaratán abans de tornar a Valladolid.

Una vegada finalitze el certamen femení, sobre les 11.15 hores, els inscrits en categoria masculina començaran a rodar per a lluitar pel primer lloc en la competició nacional després de deixar arrere 119,7 quilòmetres d’autèntica obstinació i sofriment. Pel camí, els ciclistes realitzaran el mateix itinerari que les dones fins a Zaratán, on ampliaran el recorregut deixant arrere Camporredondo, Santiago del Rierol, San Miguel, Cogeces d’Íscar, Portillo, La Pedraja, Puente Duero abans d’arribar al punt de partida.

Compartir: