Irene de Tomás campiona d’Europa ILCA 4

La regatista de la Comunitat Valenciana, Irene de Tomás (RCNV), es proclamava ahir campiona d’Europa ILCA 4 en la localitat polonesa de Dziwnów amb tan sols 14 anys, sent el seu primer any en la classe i després de conquistar fa uns mesos la copa d’España ILCA 4 en les tres categories en joc: Absolut, Femení i SUB16. Un ceptre europeu que va arribar per partida doble, ja que la regatistas valenciana, a més del títol absolut, primer de 132 dones inscrites, es va emportar el títol de campiona d’Europa SUB16.

Condicions de vent diverses a Polònia, encara que al final s’han pogut tancar un total 10 proves en les sis jornades de competició. Irene de Tomás ha consolidat el seu èxit esportiu en la regularitat, encara que destaca un fet de joc net per part de la valenciana, ja que en la tercera prova i després de tocar balisa sense ser vista per ningú es va retirar de la prova.

Encara i pesar d’això els seus parcials van ser bons en línies generals, en un camp de regates molt complicat per a tots els regatistas. Irene de Tomás va arrancar a Polònia amb un 2n i un 1r, després va arribar la seua retirada per aqueixa acte penalització. Va tornar fort, amb un 1r, després va caure a la 15a plaça en la prova 5, millorant en les tres següents que va ser de menys a més: 3-4-1.

Les condicions de vent en la penúltima jornada van passar factura a la valenciana, arribant fins i tot a perillar el títol, però va saber “mantindre a ratlla” a les seues immediates perseguidores. Encara i malgrat signar parcials de 10-20 i després d’aplicar-se el descarte i aqueixa sisena i última jornada en blanc davant l’absència del vent, Irene conclou la seua singladura a Polònia primera amb 57 punts, a 2 s’ha situat la grega Evangelia Karageorgou i a 14 la també grega Christina Maria Meni.

Compartir: