Guillem Ferrando: fermall d’or a una gran temporada

Un epíleg somiat. Un colofó perfecte. Un fermall, mai més ben dit, d’or. Guillem Ferrando (20 anys, Benifairó de la Valldigna) va posar ahir una rúbrica insuperable a un curs excel·lent. El jove base del València Basket va viure el dia més feliç de la seua carrera esportiva en proclamar-se campió d’Europa sub-20 amb la selecció espanyola. Va ser a Montenegro, escenari d’un torneig impecable per al combinat nacional: set partits, set victòries. L’última, la definitiva, la inesborrable, la que ja forma part de la història del bàsquet espanyol, va arribar ahir davant Lituània, en la gran final. Curiosament, Espanya va obrir i va tancar el certamen davant el mateix rival.

Guillem Ferrando té motius per a celebrar efusivament el títol continental. Des de la primera trobada del torneig, l’esportista de la Comunitat de l’Esport ha tingut presència, pes i protagonisme en la selecció. Tant per la seua mitjana de minuts, entorn dels 20 per partit, com per la seua aportació, molt notable, en punts i assistències. També, en defensa, parcel·la en el qual ha estat excel·lent. En el bon sentit de la paraula, Ferrando “s’ho ha cregut”. Ha fet un pas avant. S’ha reivindicat en el moment precís i en el lloc adequat. Una excel·lent rematada a una gran temporada, en la qual ha crescut com a jugador, ha gaudit de minuts de qualitat en la primera plantilla del València Basket, ha fregat l’ascens a la Lliga LEB Or amb el filial taronja… i, sobretot, ha tocat el cel amb la medalla d’or en el Campionat d’Europa sub-20.

“Estic molt feliç. He gaudit dels millors dies de la meua vida esportiva. A més, he tingut protagonisme durant tot l’esdeveniment. I m’he sentit molt còmode en la pista, amb seguretat, amb confiança. No obstant això, el que més em reconforta és la medalla d’or. Aquest trofeu quedarà per a la meua història personal i per a la història del bàsquet espanyol”, assenyala Guillem Ferrando, extremadament satisfet del curs que ara finalitza. “Em considere ambiciós i exigent, però crec que la temporada ha sigut de 10. Difícil demanar més. No he parat de créixer, tant en el personal, com en l’esportiu. Aquest èxit amb la selecció és un colofó perfecte a una temporada pràcticament perfecta”, apunta el base del València Basket.

Abans de la celebració d’aquest Campionat d’Europa, Guillem Ferrando ja es mostrava optimista quan se li preguntava per les opcions de la selecció espanyola. El component del Projecte FER mantenia que l’equip nacional podia estar lluitant de tu a tu amb els millors. La seua previsió s’ha complit tal com Déu mana. Ara, el jugador valencià afronta el futur amb més confiança i autoestima. El seu pas pel torneig continental ha representat un punt d’inflexió. “Possiblement, podem parlar d’un Guillem abans d’aquest Europeu i d’un Guillem després d’aquest Europeu. Però això no per a. Ara, es tracta de consolidar aquesta progressió i de ser més ben jugador cada dia”, comenta, per a finalitzar, Ferrando, el futur del qual, de cara al pròxim curs, es decidirà en breu. De moment, l’esportista valencià podrà lluir amb orgull el seu or a Benifairó de la Valldigna, la seua localitat natal. I gaudir de les seues vacances. Més que merescudes.

Compartir: