Sis seleccions i més de 120 jugadors es donaran cita en el classificatori del Campionat Europeu Sub-15 de Beisbol 2022

El camp de Beisbol del riu Túria acollirà del 18 al 23 de juliol a les millors seleccions del moment com Anglaterra, Bèlgica, Turquia o Espanya

El director gerent de la Fundació Esportiva Municipal, Borja Santamaría, ha presentat el classificatori del Campionat Europeu Sub-15 de Baseball 2022 que se celebra del 18 al 23 de juliol en el camp de Beisbol (Tram VI) del Jardí del Túria. L’acte d’inauguració s’ha realitzat a les 12 hores a la sala de premsa del Complex Esportiu Cultural Petxina, al qual han acudit: el secretari de la Real Federació Espanyola de Beisbol i Sófbol, Jorgue Miqueleiz; així com la presidenta de la Federació de Beisbol i Sófbol de la Comunitat Valenciana, Francisca ‘Paqui’ Martínez Cuenca; la directora de l’esdeveniment, Miriam Trigueros; i el gerent de gestió de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, Sergi Borrás Mompó.

Borja Santamaría ha destacat que “és important fer costat a esports com el beisbol que, malgrat ser minoritaris, cada vegada creixen més a la nostra ciutat. Organitzar aquest tipus suposa un gran impuls per a la ciutat i per a reivindicar aquest esport. Des de xicotet em vaig criar veient pel·lícules de beisbol i ara és un orgull tindre esdeveniments d’aquesta importància a casa”.

Aquest torneig reunirà les millors seleccions sub15 de beisbol que hi ha actualment a Europa. Entre elles es troben Bèlgica, Turquia, Israel, Suïssa, Gran Bretanya i Espanya. Entre les sis seleccions aportaran més de 120 jugadors, a més dels aficionats europeus que es desplacen a la ciutat.

Miqueleiz ha assenyalat els factors que han decantat portar l’esdeveniment a València: “Sabem del treball, l’organització, la bona instal·lació de beisbol, el clima i sobretot el suport que rebem sempre des de les entitats, això han sigut factors clau per a decantar-nos per aquesta ciutat com a seu del torneig. Aquesta ciutat és un dels millors llocs on disputar l’esdeveniment i estic segur que serà el primer de molts”.

A més de ser seu, València compta en la convocatòria espanyola amb quatre jugadors que pertanyen a diferents equips de la ciutat. És el cas de Josuel Solano del Club de Beisbol Astres, o d’Hugo Torres, Nacho Espejo i Néstor Paredes del Club Torxa. “Tenim molt bons companys en la selecció i confiem a poder fer un gran torneig. Guanyarem”, ha indicat Solano.

Per part seua, Paqui Martinez ha expressat la seua il·lusió per “contribuir al desenvolupament de l’esport a la ciutat. Em desvisc per això i tenim grans equips a la ciutat que treballen per a continuar aportant jugadors a la selecció nacional. Tenim un equip amb molta experiència i tinc confiança en ells”.

A part dels equips ja esmentats, cal destacar altres equips que juguen a València i que competeixen a gran nivell, com el Club de Beisbol i Sófbol Pirates, el Club de Beisbol L’Illa o el Club Fènix de sófbol.

Finalment, Sergi Borrás Mompó ha mostrat el compromís de la Fundació Trinidad Alfonso amb els esdeveniments esportius de la ciutat. “Estem encantats de portar aquests esdeveniments, això significa que confien en la ciutat i estic segur que que s’emportaran una bona imatge de València”.

Aquest campionat classificatori està dividit en dues seus, Budapest i València. Totes dues ciutats compten amb sis seleccions i el guanyador de cada torneig es classificarà directament per al Campionat d’Europa sub-15 que se celebra en 2023.

Compartir: