Finalitza a Oliva Nova el Campionat d’Europa FEI de salt per a joves

De l’11 al 17 de Juliol es van donar cita en les instal·lacions del Centre Eqüestre Oliva Nova els millors binomis de salt d’obstacles per a disputar el Campionat d’Europa FEI de salt per a Joves Genets, Juvenils i Infantils 2022, tant en competició individual com per equips.

Un total de 280 genets i amazones de 30 països europeus han participat en aquest campionat.

En categoria Infantil, que comprén els genets i amazones d’entre 12 i 14 anys, un emocionantíssim desempat per a la medalla d’or individual va donar com a vencedor al genet alemany Tony Stormanns muntant a la seua carismàtica egua “Dia Nova”; la medalla de plata va ser per a l’amazona italiana Anna Ruggeri amb “Dakota 2” i el bronze se’l va emportar el genet belga Brent de Schrijver amb “LIV Good Vd Kattevennen Z”.

Doble i merecidísimo or per a Stormanns, que també va conquistar l’or per equips amb l’equip alemany. Van completar el podi l’equip italià, medalla de plata, seguit de l’equip francés, medalla de bronze.

En la categoria Juvenil individual, la reservada a genetes i amazones d’entre 14 i 18 anys, el genet finlandés Jone Illi es va proclamar Campió d’Europa Juvenil amb la seua egua “Eolita L”. L’emoció va ser màxima a peu de pista, Illi va eixir emocionat d’ella, sense poder articular paraula i amb llàgrimes en els ulls. Només tenia paraules d’agraïment cap a la seua egua. Va ser medalla de plata la belga Aurelia Guisson amb “No Limit vh Legita Hof Z” i el bronze el va ocupar la també belga Evelyn Putters muntant a “Nabeau van het Migroveld Z”.

Per equips l’or va ser per a Bèlgica, la plata per a Holanda i el bronze per a Irlanda.
En Joves Genets, la categoria que agrupa els genets d’entre 18 i 21 anys, va ser on es van viure les proves de major nivell. Saltant en les seues últimes rondes de qualificació proves a 1’50m d’altura, vam veure la gran qualitat dels binomis presents a Oliva.
La medalla d’or va ser per al belga Thibeau Spits, que muntant a la seua egua “Classic Touch DH” ens va oferir uns recorreguts previs i una final d’infart. El seu compatriota Thibault Philippaerts va aconseguir penjar-se la medalla de plata muntant a “Derby de Riverland” i el bronze va ser per a l’irlandés Harry Allen amb “Over Lux”.

Per equips, els belgues es van alçar novament amb la medalla d’or, la plata va ser per a Alemanya i el bronze va recaure aquesta vegada a Gran Bretanya.

El diumenge 17 de juliol va finalitzar una setmana intensa en emocions i molt bonica a nivell esportiu a Oliva Nova. La celebració d’aquest campionat ha comptat amb la col·laboració del Programa de Suport a Competicions Esportives de la Comunitat Valenciana, impulsat pel Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso.

A més de comptar amb els millors esportistes en categories de menors, el campionat també ha comptat amb grans jutges i oficials. Un d’ells ha sigut el dissenyador de recorreguts espanyol Santiago Varela Ullastres, màxim nivell de la Federació Eqüestre Internacional i cervell dels increïbles recorreguts que vam veure en els passats JJOO de Tòquio 2020.

“Dissenyar un Campionat de Menors és sempre molt motivador; és un dels esdeveniments més gratificants com a dissenyador”, i continuava Santi: “Es tracta dels somnis i les emocions dels menors. Els nervis en aquesta mena d’esdeveniments juguen un paper fonamental cada dia, i els ànims varien en funció de com salten cadascun dels dies. Les proves per equips tenen també un gran paper, i és una altra raó per a mantindre la calma i la ment freda. Només intentaré que els cavalls salten bé. La pista i els obstacles a Oliva Nova són estupends. Crec que el comité organitzador del campionat ha fet un enorme esforç i ha fet una gran faena”.

Pel seu costat, la directora de l’esdeveniment, Bettina Pöhls, es mostrava encantada amb el desenvolupament del campionat i va dir: “Hem tingut una setmana fantàstica a nivell esportiu, els belgues han estat impressionants en emportar-se l’or per equips en Juvenils i Joves Genets, la plata individual i el bronze per als Juvenils, l’or i la plata individuals per als Joves Genets, i finalment el bronze individual per als Infantils. Una gran felicitació a tots els medallistes d’aquesta setmana, i als seus equips de suport. Ha sigut genial tindre a totes aquestes estreles emergents competint ací a Oliva Nova, i esperem tindre’ls de tornada en les nostres pistes en el futur per a continuar collint més èxits”.

Compartir: