Emprén Esport es reinventa per a l’edició de 2023

La Fundació Trinidad Alfonso, entitat que presideix Juan Roig, i el diari Marca tornen a unir les seues forces i llancen la novena edició d’Emprén Esport, un programa que concedeix una sèrie de premis econòmics per a fomentar l’emprenedoria esportiva en la Comunitat Valenciana. De cara a 2023, Emprén Esport canvia el seu plantejament i se centrarà, de manera exclusiva, a impulsar esdeveniments esportius. L’objectiu és donar suport a aquells esdeveniments esportius que siguen atractius i originals; que, si pot ser, reunisquen una alta participació; i que contribuïsquen a consolidar a la Comunitat Valenciana com la Comunitat de l’Esport; és a dir com un nucli esportiu de referència a nivell nacional i com un focus d’atracció que combine esport i turisme.

Per a això, els sol·licitants podran emmarcar les seues candidatures en tres categories diferents, segons l’historial del projecte presentat:

  • Impuls: Esdeveniment esportiu que encara no s’haja posat en marxa i que vaja a celebrar la seua primera edició en 2023.
  • Reforç: Esdeveniment esportiu que no tinga més de tres anys de vida o edicions, i que necessite suport per a créixer.
  • Consolidació: Esdeveniment esportiu que tinga més de tres anys de vida o edicions, i que necessite consolidar el seu creixement.

El període per a presentar les sol·licituds estarà obert des del dilluns 12 de setembre fins al divendres 7 d’octubre. Una vegada tancada la convocatòria, i una vegada analitzats tots els projectes rebuts, un Jurat Avaluador, format, entre altres, per representants del diari Marca, del diari Expansió, de Llançadora i de la Fundació Trinidad Alfonso, s’encarregarà de seleccionar una sèrie de guanyadors (amb un màxim de tres per categoria). L’elecció dels premiats es coneixerà abans de la conclusió de 2022. Un dels principals aspectes que es consideraran a l’hora de designar als projectes guanyadors serà la seua sostenibilitat econòmica de cara a futures edicions, i la seua capacitat de perdurar en el temps amb els seus propis mitjans i recursos.

Quant a les quanties econòmiques, els premis seran els següents: un màxim de 10.000 euros per als guanyadors en la categoria “Impuls”, un màxim de 15.000 euros per als triats en la categoria “Reforç”, i un màxim de 25.000 euros per als reconeguts en la categoria “Consolidació”. Si bé pot optar als premis qualsevol persona física o jurídica de tot el territori nacional, el projecte presentat ha d’executar-se en la Comunitat Valenciana. Les sol·licituds es formalitzaran en la web comunitatdelesport.com.

Durant les huit edicions anteriors d’Emprén Esport, la Fundació Trinidad Alfonso ha donat suport a un total de 74 projectes. Atletisme, ciclisme, futbol, handbol, esports de muntanya, gimnàstica, rugbi, natació, bàsquet, pilota valenciana, triatló, colpbol, tennis de taula, ioga, judo, voleibol… Totes aquestes modalitats han sigut protagonistes de les sol·licituds guanyadores. I la xifra de beneficiaris ha superat els 75.000. La quantia global destinada a tots aquests projectes premiats ha ascendit s’acosta al milió i mig d’euros.

Estem molt satisfets que Emprén Esport continue complint edicions. Un dels eixos de la Fundació Trinidad Alfonso, així ens ho va transmetre el nostre President Juan Roig des del principi, és fomentar l’emprenedoria vinculada a l’esport. De cara a aquest any 2023, hem volgut centrar-nos únicament en els esdeveniments. De fet, aquest programa ens ha permés, i espere que així continue sent, descobrir i fer costat a grans proves esportives en la Comunitat, així com conéixer als seus màxims responsables, grans líders i emprenedors. Esperem que la convocatòria d’enguany torne a ser un èxit i ens oferisca la possibilitat de rebre sol·licituds molt interessants. De fet, ens agradaria que, arran de la categoria “Impuls”, nasqueren més esdeveniments. Com més difícil ho tinguem en el Jurat a l’hora de triar guanyadors, molt millor”, assenyala Juan Miguel Gómez, Director de la Fundació Trinidad Alfonso. Mentrestant, Juan Ignacio Gallardo, Director de Marca, destaca el seu “satisfacción per mantindre l’aliança amb la Fundació en aquest projecte d’emprenedoria esportiva. Cada any, tinc l’oportunitat i la sort de participar en la jornada de deliberació i d’elecció dels guanyadors, i és molt gratificant comprovar la iniciativa existent en la Comunitat Valenciana. Des de Marca, continuarem donant difusió als premiats”, assenyala Gallardo.

Finalment, si una persona està interessada en aquest programa i té algun dubte, pot dirigir-se a aquesta adreça de correu electrònic: info@emprenesport.es

Compartir: