El PAC_CV celebrarà 34 esdeveniments en la Comunitat Valenciana en l’edició 2023-24

El Programa de Apoyo a Competiciones de la Comunitat Valenciana, impulsat pel Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso, es troba immersa en la seua huitena edició amb l’objectiu atraure la celebració d’esdeveniments nacionals i internacionals a la Comunitat Valenciana. Amb un impacte econòmic anual que ronda cada any els 30 milions d’euros en despesa turística, esta iniciativa complix huit edicions en plena forma, com a evidència que en esta campanya 2023-24.

El PAC_CV és un dels projectes que donen cos a la Comunitat de l’Esport i es tracta d’una iniciativa impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso i el Comité Olímpic Espanyol. L’objectiu és el de reforçar i promocionar competicions esportives, ja siguen nacionals o internacionals, a Alacant, Castelló i València, de manera que acabe ampliant l’oferta esportiva per a continuar convertint la Comunitat Valenciana en un aparador turístic esportiu de primer nivell.

En esta huitena edició se celebraran 34 esdeveniments, del que, 19 d’ells, tenen caràcter internacional i 15, nacional. En total, està previst que prop de 20.000 esportistes competisquen en la Comunitat Valenciana gràcies a este programa esportiu.

Impuls econòmic i alt nivell esportiu en la Comunitat de l’Esport

“Per a la Fundació Trinidad Alfonso, el Programa de Apoyo a Competiciones és un programa ja fonamental dins del nostre pla de treball. La nostra activitat es dividix en tres línies molt clares: esport d’elit (que comprén esportistes i clubs), deporte base i la celebració d’esdeveniments esportius de primer nivell en la Comunitat Valenciana. El PAC CV és importantíssim en este sentit perquè ens ajuda a nodrir de contingut esta pota de treball. El nostre president, Juan Roig, perseguix a través del seu mecenatge posar en el mapa a la Comunitat Valenciana i que es convertisca en un focus d’esdeveniments esportius que, a més, atraguen turisme i tinguen un impacte econòmic en les tres províncies”, va explicar Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso.

“En esta edició, l’octava des que va arrancar este PAC_CV, són 34 els esdeveniments que se celebraran en les tres províncies. És un número important i ja això ja és destacable, però és que a més estem parlant de competicions d’un nivell altíssim. No es tracta de portar esdeveniments per portar, que posar un número alt, es tracta que siguen esdeveniments de qualitat, que siguen esdeveniments ben rebuts i que la societat, els esportistes, vulguen que se celebren ací. Estem parlant, en esta edició dels preolímpics d’Hoquei masculí i femení, la Copa del Món de Triatló o el Campionat d’Espanya d’Atletisme Absolut. Si estos esdeveniments es disputaren tots en una altra comunitat, ho miraríem amb enveja, per la qual cosa crec que podem estar orgullosos d’haver pogut aconseguir esta aliança amb el COE per a desplegar ací estiga programa”, va concloure Gómez.

El pressupost global d’este programa rondarà esta edició els 700.000 euros, encara que l’import que rep cada esdeveniment no és el mateix. L’assignació final ve determinada pel pressupost i magnitud de l’esdeveniment, així com pel nombre d’esportistes participants que vinguen de fora de la Comunitat Valenciana.

Compartir: