El PAC CV celebrarà 13 esdeveniments en la Comunitat Valenciana el segon semestre de 2022

El Programa de Suport a Competicions de la Comunitat Valenciana continua sent un dels motors que ajuden a l’ecosistema esportiu de la Comunitat Valenciana. Amb un impacte econòmic anual que ronda cada any els 30 milions d’euros, aquesta iniciativa compleix set edicions en plena forma. Prova d’això és l’arrancada d’aquesta edició i la celebració de 13 esdeveniments esportius en el segon semestre d’aquest any 2022.

El PAC CV és un dels projectes que donen cos a la Comunitat de l’Esport, iniciativa que té com a objectiu aconseguir que la Comunitat Valenciana siga escenari de grans competicions nacionals i internacionals. Es tracta dre una iniciativa impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso i el Comité Olímpic Espanyol per a reforçar i promocionar competicions esportives, ja siguen nacionals o internacionals, a Alacant, Castelló i València, amb l’objectiu que la Comunitat Valenciana recupere el caràcter organitzador d’esdeveniments esportius i aconseguir una major expansió de l’esport turístic. Cada esdeveniment podrà optar a una ajuda màxima de 50.000€. Aquesta assignació vindrà determinada, pel pressupost i magnitud de l’esdeveniment, així com pel nombre d’esportistes de fora de la Comunitat Valenciana participants.

En aquesta setena edició ja hi ha confirmades 13 esdeveniments per a aquest últim semestre de 2022. D’ells, 6 se celebren a la província de València, 5 en la d’Alacant i 2, en la de Castelló. A més, 9 d’ells tenen caràcter internacional i quatre, nacional. Cal destacar la celebració de tres campionats d’Espanya, la qual cosa convertirà a la Comunitat Valenciana en l’epicentre nacional de tres disciplines: handbol platja, ciclisme en pista i taekwondo, aquesta última en la seua modalitat de clubs i diversos europeus entre d’atletisme, Beisbol i Hípica.

El PAC CV, motor econòmic de la Comunitat de l’Esport

“Per a la Fundació Trinidad Alfonso és molt important mantindre aquest programa per a atraure competicions a la Comunitat Valenciana. El nostre president, Juan Roig, persegueix a través del seu mecenatge posar en el mapa a la Comunitat Valenciana i que es convertisca en un focus d’esdeveniments esportius que, a més, atraguen turisme i tinguen un impacte econòmic en les tres províncies. Es tracta d’una línia de treball fonamental en la Comunitat de l’Esport que estem construint, al costat del treball entorn d’esport base i escolar i les ajudes als esportistes i equips d’elit de la Comunitat Valenciana”, va explicar Juan Miguel Gómez, director de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso

En aqueix aspecte, les dades sobre l’impacte econòmic del PAC CV en el territori valencià són inqüestionables, com es desprén dels estudis realitzats cada any. En ells s’estimava que cada esdeveniment aconseguia un impacte econòmic de prop d’un milió d’euros, de mitjana, quant a la despesa turística dels participants, familiars i assistents. D’aquesta manera, el PAC CV ha sigut un important motor de riquesa i turisme en la Comunitat Valenciana, fins i tot en una situació com la que ens trobem.

Compartir: