El compte arrere d’Alacant 2022 arriba a la seua fi

El compte arrere d’Alacant 2022 arriba a la seua fi. Aquest dijous, 19 de maig, institucions i atletes han inaugurat en l’estadi Olimpic Camilo Cano el Campionat Iberoamericà que se celebrarà a La Nucia i Torrevieja del 20 al 22 de maig. L’acte ha comptat amb la presència del president de l’Associació Iberoamericana d’Atletisme, Óscar Fernández, el president de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, Raúl Chapado, el Diputat d’Esports d’Alacant i alcalde de La Nucia, Bernabé Cano, així com els atletes Orlando Ortega, Marta Galimany, Eusebio Càceres, Germán Chiaraviglio, Yaimé Pérez i Lázaro Martínez.

El president de l’Associació Iberoamericana d’Atletisme, Óscar Fernández, ha destacat el “esforç realitzat per tirar avant aquest Campionat, després de la suspensió de l’edició de 2020 per culpa de la pandèmia. No obstant això, la força del destí ens ha fet estar a tots ací”. A més, el president de l’AIA també ha recalcat que “la nostra essència hispana i les nostres arrels les hem de valorar sempre”.

Per al president de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, Raúl Chapado, “el paper d’Espanya en la comunitat iberoamericana és de lideratge, des de la fundació a Madrid de l’Associació”. El president de la RFEA ha agraït a totes les persones i institucions que han fet possible aquest Campionat, “que només tira avant gràcies al treball conjunt”. A més, Raúl Chapado ha explicat les diferents accions dutes a terme fora de la pista i de la ruta, com una xarrada amb Ruth Beitia, concentracions de #EspañaAtletismo i cursos de formació: “L’Iberoamericà no és només competició, també ha de deixar un llegat”.

Tres anys després del Campionat d’Espanya de 2019, La Nucia torna a convertir-se en l’epicentre de l’atletisme, acollint el seu primer gran Campionat internacional. En paraules del seu alcalde, Bernabé Cano: “Aquests grans esdeveniments són un impuls, però cal aprofitar-los per a fer costat a l’atletisme a nivell nacional, així com per a continuar situant La Nucia en l’epicentre de l’esport mundial”.

Després d’ells, tots els atletes han recalcat la seua il·lusió per competir en el Campionat Iberoamericà. Per a Orlando Ortega, subcampió olímpic en Riu 2016, Orlando Ortega: “És la meua primera vegada en uns Campionats Iberoamericans. Tinc molta il·lusió de poder participar i més a casa”.

Marta Galimany: Estic amb moltíssimes ganes de disputar l’Iberoamericà. Poder córrer amb els populars és una cosa molt especial. Comparteixes la teua il·lusió amb la de tots els corredors que s’apunten. Venim a lluitar per tot. És el meu primer Iberoamericà i per què no somiar amb el podi, l’intentarem.

Eusebio Càceres: Estic amb moltíssima il·lusió. És el meu primer Iberoamericà i competir envoltat de gent que coneixes, et dona un plus.

Germán Chiaraviglio, en el seu seté campionat Iberoamericà, plusmarquista iberoamericà en perxa: L’especial d’aquest campionat és poder compartir amb molts companys, no sols de Sud-amèrica, sinó també europeus, amb arrels comunes, la qual cosa ens agrada i ens apassiona: estar en una pista d’atletisme competint, gaudint i portant avant els nostres somnis.

Yaimé Pérez: És la meua primera competència de la temporada i també el meu primer Iberoamericà. Vinc amb els millors desitjos i les millors ganes per a donar el millor de la meua. Tindre una medalla iberoamericana seria genial.

Lázaro Martínez, campió del món a Belgrad: em sent motivat, vinc d’un campionat del món que va ser molt bé, però vull seguir motivat amb el cap fred per a Oregon. Vaig vindre a gaudir la competència, no a buscar una marca. Fent el mateix treball eixirà un bon resultat. És la meua primera competició iberoamerericana i quero la meua primera medalla.

Compartir:

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email