«El compromís de les jugadores és la clau del nostre èxit»

La presidenta del Rugbi Túria, Eva Martínez, treballa per a oferir al club «tots els recursos» per a continuar creixent

Eva Martínez assumeix el càrrec de presidenta del Rugbi Túria. Un club en el qual ja va ser directora esportiva i que camina amb pas ferm cap a Primera sense oblidar el foment de l’escola. Hui dia, compta amb 52 jugadores amb llicència federativa, 11 d’elles sub-23 i 14, sub-21.

–Com afronta aquest repte?

–Ho faig amb il·lusió i responsabilitat. Tenim objectius que van d’acord amb els motius que ens van portar a la creació del club: aconseguir el màxim rendiment i professionalització del rugbi femení i per a això cal respondre a les necessitats de l’equip.

–Quines són aqueixes necessitats?

–L’objectiu que estava previst per al nostre cinqué o seté any, de pujar a Segona i afermar-nos en la categoria, es va aconseguir prompte, així que hem de donar als equips les eines, els recursos, per a continuar creixent, amb, entre altres aspectes, un staff de primer nivell.

–Supose que aquesta aposta beneficia a les jugadores valencianes que ja no han de marxar-se per a poder competir al màxim nivell.

–Sí, volem cuidar a les jugadores de la casa, a les dels clubs impulsors, València Rugbi Club i Tatami. Fins que nosaltres no vam fer aquesta aposta, a més del pas avant que ha donat Els Abelles, hi havia jugadores que se n’anaven a Madrid o a altres lligues. Busquem generar un entorn en el qual elles senten que poden desenvolupar-se, i no sols per jugar en la màxima categoria. Volem barallar perquè aconseguisquen beques segons compleixen objectius, alguna cosa que està molt enfocat per a les de fora.

–Quin és el secret de l’èxit d’un club que va nàixer al juliol de 2020, en plena pandèmia?

–Era el moment. Però la clau ha sigut el compromís i la predisposició de les jugadores de plantejar i assumir un repte de rendiment i preparació física exigent.

–Quin paper tenen projectes com la Comunitat de L’Esport i un altre tipus d’ajudes.

–Són fonamentals per a continuar creixent, estem lluny de la professionalització com es pot entendre en futbol o tennis.

Zoom a l’Esport publicat a les Províncies per Lourdes Martí

Compartir: