Onda comptarà aquest cap de setmana amb un cartell de luxe per als Campionats d’Espanya de Grappling & GI

La localitat castellonenca d’Onda celebrarà, entre els dies 24 i 26 de febrer, el Campionat d’Espanya de Grappling (especialitat sense quimono) i Grappling GI (especialitat amb quimono) en les categories U15, U17, U20, Sènior i Veterans.

El campionat, organitzat per la Federació Espanyola de Lluita (FELUCHA), compta amb la col·laboració del Comité Olímpic Espanyol (COE) i la Fundació Trinidad Alfonso a través del programa d’ajudes a competicions «PAC CV», i també de la Federació Valenciana de Lluita i l’Ajuntament d’Onda.

La competició, que es disputarà en el Pavelló Víctor Cabedo, comptarà amb més de 910 inscrits. Destaquen els campions del món Anna Castells (sènior), Giovanni Suárez, Miguel Navarro i Marina Farray (U20) i Carla Albitos (Ul7).

A més, moltes altres figures a nivell internacional i medallistes del passat Mundial de Pontevedra, com Naiomi Matthews, Meryxell i Alberto González, Pablo Estepa, Eduardo Riego i Carlota Prendes també acudiran a la cita.

D’Onda eixiran 162 campions nacionals dividits de la següent manera:

Grapping Grappling GI
U15 20 pesos 20 pesos
U17 20 pesos 20 pesos
U20 15 pesos 15 pesos
Sènior 13 pesos 13 pesos
Veterans 13 pesos 13 pesos

L’esdeveniment quedarà distribuït en quatre franges horàries, que són:

  1. Divendres 24 (de 16.00 a 20:00h): Grappling U15, U17, U20 i Veterans
  2. Dissabte 25 (de 9.00 a 13:0üh): Grappling GI U15, U17, U20 i Veterans
  3. Dissabte 25 (de 15.00 a 20:0üh) Grappling Sènior
  4. Diumenge 26 (de 9.00 a 14:0üh): Grappling GI Sènior

El pavelló disposarà de sis tapissos (àrees de combat) per al correcte desenvolupament de la competició i l’entrada serà lliure fins a completar aforament.

“Tindrem una participació espectacular, amb 70 esportistes més que l’any passat, i el Pavelló Víctor Cabedo reuneix totes les condicions que buscàvem per a albergar un campionat com aquest”, explica Francisco Javier Iglesias, president de FELUCHA. “D’Onda eixirà el gruix de la Selecció espanyola que ens representarà en els pròxims Campionats d’Europa”, indica.

Per part seua, Juan García, del club TAZ Onda, espera que l’esdeveniment “siga un èxit i repercutisca en positiu per al poble”. García afirma que el campionat és “un dels majors esdeveniments que s’han fet en el municipi en molt de temps”. “Hi haurà molt bons combats perquè la participació és tremenda”, subratlla.

La federació emetrà l’esdeveniment en directe a través del seu canal de Youtube.

Compartir: