1.400 esportistes competiran en els Campionats d’Espanya de Duatló SuperSprint 2023 a “La Nucia, Ciutat de l’Esport”

“La Nucia, Ciutat de l’Esport” serà la seu dels Campionats d’Espanya Duatló SuperSprint aquest cap de setmana, dissabte 22 i diumenge 23 d’abril, per tercer any consecutiu. Aquests Campionats d’Espanya Duatló SuperSprint 2023 estan organitzats per la Federació Espanyola de Triatló (FETRI) amb la col·laboració de l’Ajuntament de La Nucia, la Diputació d’Alacant i  la Fundació Trinidad Alfonso amb el Comité Olímpic Espanyol, dins del Programa de Suport a Competicions a la Comunitat Valenciana (PAC CV). En la presentació d’aquests Campionats d’Espanya de Duatló SuperSprint, que reuniran 1.400 esportistes i 75 clubs de tota Espanya, han participat Bernabé Cano, alcalde de La Nucia, i Jorge García, Director de Competicions de la Federació espanyola de Triatló.

Les modalitats de competició el cap de setmana seran SuperSprint per Relleus/Parelles, per Clubs i per Clubs 2×2, sumant un total de 1.400 esportistes. A més aquestes proves decidiran les Lligues Nacionals de Clubs de Duatló 2023, amb la presència de 75 clubs nacionals. L’entrada per al públic serà lliure i gratuïta en les graderies de l’Estadi Olímpic, on estarà l’eixida i meta de la competició, i en la qual es podran veure també les espectaculars transicions que caracteritzen aquest esport. Tota la informació de les competicions es pot consultar ací.

Gran promoció per a La Nucia

“Per tercer any serem seu dels Nacionals de Duatló SuperSprint, una prova per la qual passaran 1.400 esportistes de 75 clubs de tota Espanya, i amb una gran repercussió mediàtica i presència en Teledeporte” indicava en la presentació l’Alcalde de La Nucia, Bernabé Cano. Es tracta de “uns nacionals que també seran l’última prova puntuable de les Lligues Nacionals de Clubs de Duatló 2023, i que aportaran una gran promoció a la ciutat i les instal·lacions”. La Nucia és des de 2021 és “Ciutat del Triatló”, gràcies a l’acord amb la FETRI. Per la seua aposta decidida pel Duatló, Bernabé Cano ha sigut distingit a més amb la insígnia de plata de FETRI, que pròximament li entregarà José Hidalgo, president de la Federació Espanyola de Triatló.

L’Alcalde de La Nucia recordava també en la presentació que “aquestes noves proves de duatló SuperSprint van a més i ja en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 el triatló de relleus mixtos es va realitzar en aquesta modalitat de SuperSprint”. Bernabé Cano va voler també “donar les gràcies a la Federació Espanyola de Triatló i a la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, per apostar per La Nucia com a seu d’aquests Nacionals de Duatló SuperSprint, per tercer any.”

Recorreguts explosius

En els tres Campionats d’Espanya de Duatló SuperSprint es realitzaran tres sectors de competició: 2 quilòmetres de carrera + 6 km. Bicicleta + 1 quilòmetre de carrera. L’eixida i meta de totes les proves estaran situades en l’Estadi Olímpic Camilo Cano, així com les transicions de carrera a bici i de bici a carrera. L’entrada del públic serà lliure i gratuïta. Tot es desenvoluparà en un entorn molt compacte amb un circuit de 3 quilòmetres per al ciclisme al qual es donaran dues voltes, molt tècnic i amb un repit important, en la pujada al Col·legi Muixara, que pot ser determinant. Tota la carrera a peu serà dins del marc de l’Estadi Olímpic Camilo Cano, que es convertirà en estadi de Duatló, gràcies a la seua gran polivalència i funcionalitat.

Dos campionats el dissabte i un el diumenge

El Campionat d’Espanya de Duatló per Relleus Parelles, en el qual tres parelles d’esportistes de cada club s’aniran rellevant per a realitzar junta cada parella un Duatló de distància SuperSprint, començarà el dissabte 22 d’abril a les 10 h. amb l’eixida de la Primera Divisió masculina, a la qual seguirà tres minuts després la Segona Divisió masculina, i a les 10.05 h. la categoria Open masculina. A les 12 h. començarà el campionat de Primera Divisió femenina, amb la mateixa seqüència posterior d’eixida per a Segona Divisió i Open.

El Campionat d’Espanya de Duatló SuperSprint per Clubs comptarà amb tres sèries prèvies classificatòries per a les grans finals en cada categoria que tancaran la vesprada del dissabte. En cada sèrie de Primera Divisió i Segona Divisió es classificaran per a la final els sis millors temps. Les finals començaran a les 18.30 i 18.32 h. amb les categories Open masculina i femenina. A les 19.15 i 19.17 h. començaran les finals de Primera i Segona Divisió masculina respectivament, i a les 20 i 20.02 h. les de Primera i Segona Divisió femenina.

Els últims punts per a les Lligues Nacionals de Clubs de Duatló 2023 es posaran en joc en el matí del diumenge 23 d’abril, amb el Campionat d’Espanya de Duatló SuperSprint 2×2, en el qual tres parelles de cada club es van incorporant i rellevant en carrera realitzant cadascuna dos duatlons SuperSprint fins que l’última a sumar-se a la prova finalitza en meta. L’eixida Open masculina es donarà a les 8 h, la de Segona Divisió Masculina a les 9.30 h, i la de Primera Divisió masculina a les 11 h. A les 12.30 h. començarà la prova final per a la Primera Divisió femenina, i en els quatre minuts posteriors es donarà eixida també a les categories de Segona Divisió i Open.

Resum en TeleDeporte

La competició serà gravada per a TeleDeporte de TVE i s’emetrà un ampli resum de 15 minuts divendres que ve 28 d’abril en el canal d’esports d’RTVE, amb la consegüent promoció per a “La Nucia, Ciutat de l’Esport”, a més d’en tota la premsa esportiva general i especialitzada en triatló.

Compartir: