València rebrà el Campionat d’Espanya de Pista Elit-Sub23

El Campionat d’Espanya de Pista Elit-Sub23 tindrà lloc entre el 2 i el 4 de setembre en el Velòdrom Lluis Puig de València.

El Velòdrom Lluis Puig serà testimoni entre el 2 i el 4 de setembre de la competició més important de Pista al nostre país, on els millors corredors del panorama nacional es donaran cita en la Comunitat Valenciana, la Comunitat de l’Esport, per a lluitar pels diferents mallots de campió d’Espanya que es posaran en joc. Aquesta edició 2022 del nacional contempla en el seu programa la lluita pel títol en les proves de Velocitat Individual, Km/500 m CRI, Keirin, Velocitat per Equips, Persecució per Equips, Persecució Individual, Puntuació, Eliminació i Escratx.

Des del dijous contemplarem ja acció en el velòdrom valencià amb la celebració dels entrenaments oficials, però no serà fins al virnes al matí quan comence la competició, que arrancarà amb les sèries classificatòries de Velocitat Individual. Durant la vesprada del divendres, coneixerem als primers campions nacionals amb la resolució de les finals de Persecució Individual i de l’Escratx. El dissabte, tindrem una sessió matinal destinada a les diferents classificatòries perquè durant la vesprada celebrem els vencedors de la Velocitat Individual, Escratx, Km CRI i 500 m CRI.

El diumenge, última jornada d’aquest Campionat d’Espanya de Pista Elit-Sub23 2022, viurem un matí vibrant amb la posada en joc de les medalles en les proves Velocitat per Equips, Persecució per Equips i Puntuació, tancant el campionat definitivament amb les finals de Keirin.

Al llarg del certamen, podrem gaudir de les grans figures de la pista nacional, amb Sebastián Mora com el pistard més destacat. El ciclista de Villareal arriba en un bon moment després d’aconseguir el bronze en l’Omnium del recent Europeu de Munic, per la qual cosa serà el principal candidat a l’or en totes les proves de fons que dispute a excepció d’en la Persecució Individual, on el plusmarquista nacional, Erik Martorell serà el favorit. Precisament, el ciclista català està cridat a ser el gran rival de Mora en la resta de competicions, però també caldrà comptar amb ciclistes que poden tindre una actuació destacada com Jaime Romero, Xavier Cañellas, Eloy Teruel, Illart Zuazubiskar o els germans Benassar, així com el Sub23 Marcel Pallarés, que bé podria donar la sorpresa vista la magnífica actuació que va protagonitzar en les 6 Giorni Delle Rose.

Quant a la competició femenina de fons, a València estaran totes les pistards de referència del nostre país. Tania Calvo i Ziortza Isasi, després de véncer en la Puntuació dels 6 Giorni Delle Rose, parteixen com dos de les principals favorites a vestir-se amb el mallot de campiona d’Espanya en les diferents proves de fons d’aquest nacional. A elles, cal sumar, per descomptat, a Eukene Larrarte, que arriba a aquest nacional amb la incògnita de quin rendiment podrà oferir després de la dura caiguda que sufrío en l’Europeu de Munic i que li ha ocasionat un edema ossi en el muscle. També cal ressenyar la presència de Sandra Alonso, que després de completar una sensacional campanya de carretera serà present a València per a participar, segons la preinscripció, en la Persecució Individual, Persecució per Equips i Velocitat per Equips. Altres ciclistes que bé podrien exercir un paper important en aquest Campionat d’Espanya són Laura Rodríguez, que està recien recuperada d’una fractura de clavícula, Isabel Martín, Eva Anguela, María Banlles o Izzy Escala.

Quant als velocistes, Helena Casas espera continuar amb el seu domini de ferro i revalidar totes les medalles d’or obtingudes en el passat Campionat d’Espanya, encara que comptarà amb l’oposició de Tania Calvo en el 500 m CRI i en el Keirin; mentre que Alejandro Martínez, Pepe Moreno, i Ekain Jiménez es postulen com a protagonistes en categoria masculina i d’entre ells hauria d’eixir el vencedor de cadascuna de les proves de velocitat del programa.

Enguany, també podrem gaudir en els Campionats d’Espanya de Pista Elit-Sub23 d’alguns dels millors pistards júniors del país, que tindran l’oportunitat de mesurar-se davant les grans referències nacionals dels velòdroms. En total, hi haurà nou júniors: Saioa Orgambide, Ana Estella, Goretti Sesma, Anna Ginestar, Mario Anguela, Álvaro Navas, José Segura, Unai Díez i Alejandro Merenciano. A més, tal com ha succeït en edicions anteriors, també serà present un dels membres més destacats de la Selecció Espanyola de Ciclisme Adaptat, com és Eduardo Santas, que ve de collir el títol mundial contrarellotge en la classe C3.

Aquest esdeveniment ha pogut realitzar-se gràcies a l’organització de la Federació Valenciana de Ciclisme en col·laboració amb l’Ajuntament de València i la Diputació Provincial de València, sota el programa d’ajudes a competicions PAC CV, impulsat pel Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso. El programa del campionat està disponible en els adjunts de la notícia. Tota la informació podreu seguir-la en xarxes socials a través de l’etiqueta #CEPistaValencia22.

Compartir: