Bons resultats per a la selecció de boxa en la primera jornada

La primera jornada dels 94é Campionats d’Espanya de Boxa Olímpica se salda amb 4 victòries i 2 derrotes

El Palau Consistorial de Cartagena ha acollit, aquest dilluns, la presentació de la 94a Edició dels Campionats d’Espanya de Boxa Olímpica, que tindran com a escenari el Pavelló Municipal d’Esports Wsell de Guimbarda, d’aquesta localitat portuària de la Regió de Múrcia.

A la mateixa han assistit el regidor d’Esports de la localitat, Álvaro Valdés, el Director General d’Esports de la Comunitat Autonóma de la Regió de Múrcia, Francisco Javier Sánchez i el president de la Federació Espanyola de Boxa, Felipe Martínez.

Tot ells han ressaltat la seua satisfacció que aquesta edició dels clàssics Campionats haja arribat a Cartagena.

La competició, destinada a la categoria Elit en dones i homes, es desenvoluparà des del dimarts (primers combats) fins al dissabte i comptarà amb una altíssima participació, existint representació de totes la Federacions Regionals i Delegacions.

La xifra de més de 180 inscrits saluda a la primera edició allunyada de pandèmia des de 2019 i denota l’excel·lent estat del nostre esport a Espanya, remarcat pels recents i històrics resultats de l’equip nacional.

Precisament, la coincidència d’aquests Campionats amb els Jocs del Mediterrani, converteixen aquesta edició en una de les més obertes dels últims anys, perquè els principals noms estaran en la cita d’Orà.

La competició abastarà 13 categories masculines (-48 kg, -51 kg, -54 kg, -57 kg, -60 kg, -63.50 kg, -67 kg, -71 kg, -75 kg, -80 kg, -86 kg, -92 kg, +92 kg) i 10 femenines (-48 kg, -50 kg, -52 kg, -54 kg, -57 kg, -60 kg, -63 kg, -66 kg, -75 kg, +81 kg).

Dimarts (preliminars), dimecres (quarts de final) i dijous (semifinals) s’usaran dos rings, en sessions que començaran a les 16.00 hores peninsulars i que tindran una duració d’aproximadament cinc hores.

El divendres, a partir de les 18.00, arribaran les finals femenines, mentre que les masculines es dilucidaran el dissabte a partir de la mateixa hora.

Està previst que les finals dels dos dies es retransmeten per rtve play, mentre que les tres primeres jornades podran seguir-se a través del canal de youtube de la Federació Espanyola de Boxa.

En l’acte de presentació dels Campionats, el president de la Federació Espanyola de Boxa, Felipe Martínez, ha volgut agrair el suport de les institucions perquè aquesta 94a Edició arribe a Cartagena: ‘M’agradaria donar les gràcies a l’Ajuntament de Cartagena, així com a la Regió de Múrcia i, de nou, a Fran Sánchez, pel seu suport a la boxa, que ha cristal·litzat en aquesta edició, una de les més nombroses quant a participació de la història.

La boxa està en auge i Cartagena, al llarg d’aquesta setmana, serà testimoni d’això. No vull oblidar-me de l’ajuda dels nostres patrocinadors, cada vegada més nombrosos, que fan possible que continuem creixent dia a dia’

La primera jornada se salda amb 4 victòries i 2 derrotes de la selecció valenciana

En la categoria Elit Masculí -60 kg, Carlos Martínez Bernard de va desfer per KO en el segona assalte de l’aragonés Algeni de la Rosa.

En la categoria Elit Masculí -63,5 kg, Christian Olmos Jareño va derrotar als punts per decisió unànime a l’asturià Borja García.

Mateix resultat va obtindre Rubén Bartual Guerrero en la categoria Elit Masculí -67 kg, on va véncer per decisió unànime al canari Jose Ramón García.

En la categoria Elit Masculí -71 kg, Sergio Martínez Martínez va derrotar per decisió unànime al càntabre Félix Corada.

Per contra, Virgili Andrés Tavera Ugueto va caure derrotat per punts en decisió dividida (4:1) davant el canari Diop Niang Makhtar en la categoria Elit Masculí -86 kg.

I Jesús Cuenca Padró va caure eliminat davant el murcià Pablo Coy per decisió unànime en la categoria Elit Masculí -80 kg.

Per a la segona jornada de hui, pujaran al ring 10 boxadors de l’expedició valenciana:

  • Isabel Martínez Soler en la categoria Elit Femení -50 kg, que s’enfrontarà a la gallega Ana Acevedo.
  • Oscar Hoyo Villar en la categoria Elit Masculí -54 kg, que s’enfrontarà al madrileny Gabriel Escobar.
  • Carlos Martínez Bernard en la categoria Elit Masculí -60 kg, que s’enfrontarà al navarrés Felipe Escudero.
  • Christian Olmos Jareño en la categoria Elit Masculí -63,5 kg, que s’enfrontarà al càntabre Jesús Laso.
  • Rubén Bartual Guerrero en la categoria Elit Masculí -67 kg, que s’enfrontarà al català Víctor Hurtado.
  • Lucie Elise Riquelme Gutiérrez en la categoria Elit Femení -48, que s’enfrontarà a l’andalusa Carmen González.
  • Guadalupe Sánchez Simón en la categoria Elit Femení -60 kg, que s’enfrontarà a la gallega Clara María Millares.
  • Constantino Fernández López en la categoria Elit Masculí -57 kg, que s’enfrontarà al navarrés Raúl Escudero.
  • Sergio Martínez Martínez en la categoria Elit Masculí -71 kg, que s’enfrontarà al murcià Miguel Parra.
  • José Enrique Alarcón Rodríguez en la categoria Elit Masculí -75 kg, que s’enfrontarà al català Miguel Sancho.

Compartir: