A fons amb Paola Bernabé i el moment clau de l’Elx: “Tenim més il·lusió que mai”

L'Atticgo Balonmano Elche es juga gran part de la temporada en cinc dies: l'objectiu, mantindre el lideratge de lliga este dimecres i traure un bon resultat el diumenge en l'anada de quarts d'European Cup

La joveníssima torrevejense, una de les importants per a Joaquín Rocamora, protagonista esta setmana en Comunitat de l’Esport

Comença el dia a Elx. Ix el sol en l’Esperanza Lag. El pavelló de les Guerreres franjiverdes està a punt de viure una setmana d’emocions fortes. Les xiques de Joaquín Rocamora poden jugar-se part de la seua ja meritòria temporada en tot just cinc dies. Primer, l’Atticgo Balonmano Elche s’enfrontarà al Granollers este dimecres (20h) en sòl il·licità i en un duel de Lliga Iberdrola que, mancant dos jornades per a la conclusió del curs regular, pot significar el fiançament del lideratge que porta bressolant des de fa mesos. Després, el diumenge, la ciutat tornarà a paralitzar-se per l’enfrontament d’anada de quarts de final de l’European Cup, un trofeu que figura al capdavant de la llista de desitjos del club després de caure en semifinals de la passada edició.

La jornada de lliga és clau. Perquè no sols l’Elx avança el seu enfrontament a causa del seu envit europeu, sinó que també ho fa Rocasa Gran Canària -l’equip de l’esportista FER Silvia Navarro també viu en el torneig continental- per a jugar davant Super Amara Bera Bera, terceres en la taula a només un punt de les franjiverdes. És a dir, si l’Elx cau davant Granollers -un altre dels rivals espanyols que competixen en l’European Cup i que protagonitzarà un enfrontament nacional enfront de les canàries en quarts- i Bera Bera suma de dos, la condició de líder s’escorrerà en la recta final del campionat regular. No obstant això, una victòria este dimecres suposaria una altra exhibició de força del combinat de Rocamora i reobriria el teló d’Europa amb eixa primera posició assegurada… almenys, esta setmana.

“Esta setmana tan intensa no ens suposa pressió afegida”

La que té meridians els passos a seguir en una setmana d’alta volada és Paola Bernabé. La joveníssima guerrera torrevejense, important en els equips inicials de Rocamora amb només 20 anys, té clar que, passe el que passe en Lliga, el dimecres caldrà dormir amb el xip canviat: “Si perdem? Òbviament estarem fotudes perquè podem perdre el lideratge, però la ment sempre estarà posada en el diumenge. No podem arribar a entrenar el divendres pensant en el que ha passat el dimecres”, assegura.

De fet, Paola Bernabé també explica en els canals de Comunitat de l’Esport que esta setmana tan intensa “no suposarà cap pressió afegida”. Són dos trobades transcendentals i el vestuari de l’Elx ho sap. El gruix del grup va viure la passada temporada la mescla de decepció i orgull que va suposar perdre la final dels playoffs de Lliga davant Màlaga, caure en semifinals d’European Cup contra l’Atlètic Guardés i claudicar tot just començar en una Copa de la Reina que, este maig, arrancaran precisament enfront de les malaguenyes, el seu gran oponent actual a Espanya. Paola va viure allò “amb pena”, primer, però després va tindre en compte “el que suposava per al club arribar fins on arribem”. Es va escapar el títol de lliga per molt poc, però la ciutat d’Elx va respirar pur handbol durant moltes setmanes. “No tardem a pensar en la temporada següent”, diu una central que, encara que jove, disputa la seua tercera temporada en el primer equip. El cas és que el moment clau d’eixa següent campanya ja és ací.

Els somnis passen per Macedònia

Paola ho reconeix: “És cert que, potser per tot el que hem aconseguit estos anys i pel que significa per al club, pot ser que donem més importància a l’European Cup”. El rival d’este diumenge (12:30h en l’Esperanza Lag), el Gjorche Petrov de Macedònia del Nord. Elles també són líders del seu campionat nacional, però no tenen el bagatge continental que sí que reunix hui l’Elx. Les macedònies van caure en octaus en 2023 encara que, assegura Paola Bernabé, cal estudiar-les a fons: “Segur que Joaquín i Alberto tenen ja tallats els vídeos, però prepararem el partit amb dos o tres dies d’antelació. De moment, sabem el mateix que tothom”. “Ara com ara només existix el partit davant Granollers” en la imaginació del vestuari franjiverde. Almenys, cal intentar no portar la ment més enllà: “Tenim tres competicions obertes comptant amb els playoffs de Lliga -que és on es juga el títol- i el que hem de fer és confiar en nosaltres, com fins ara, seguint el mateix camí de tota la temporada”, assevera. És la mateixa sendera que li ha portat a convertir-se en una figura clau en els esquemes de Rocamora i a ser una de les sis jugadores amb contracte en l’entitat per a la pròxima temporada. Paola, que no s’atrevix encara a afirmar que és “un pilar” en este Elx d’upa, només apel·la al treball per a “servir a l’equip”, la seua principal obsessió. Més tard, si el seu bon fer roman, ja hi haurà temps de pensar a ser una Guerrera… i no sols franjiverde. “La Selecció? Tant de bo prompte, però entrar ací costarà molt”.

Compartir: