6 valencians brillen en els europeus de Valladolid

La seleccions sènior i júnior femenines s’han proclamat campiones d’Europa 2022 en els campionats continentals celebrats a Valladolid. La ciutat castellanoleonesa s’ha convertit en la capital de l’hoquei línia europeu del 27 al 31 de juliol, que ha albergat campionats en les categories sènior i júnior femenines i Sub-18 i Sub-16 masculines. Espanya tanca uns Europeus amb dues medalles d’or i dos subcampionats. Gran faena del seleccionador nacional, Ángel Ruiz i el seu staff tècnic, que han aconseguit una fita històrica per a l’hoquei línia espanyol.

L’absoluta i la júnior femenines han vençut les seues dues finals contra França. Les Júnior, que havien vençut tots els seus partits de la fase de grups, s’han trobat amb un combinat francés molt rocós i no ha sigut fins a la segona meitat, que els gols de Lucía Moreno, Nayade Rodríguez i Júlia Puigpinós han obert les portes del títol per a Espanya.

Per part seua, les Sènior s’han pogut traure l’espinita clavada de la final de l’últim mundial en la qual van perdre contra França. En aquesta ocasió, les jugadores dirigides per Ángel Ruiz, han vençut a la selecció francesa per 4-3 en un autèntic partidazo amb diverses alternances en el marcador espentades per un ‘Canterac’ ple fins a la bandera. Eva Marqués (2), Alejandra Vallejo i Ana Sierra han sigut les golejadores per a l’equip nacional. El Campionat d’Europa s’ha quedat a Espanya.

D’altra banda, la Sub-18 i Sub-16 masculines han perdut sengles finals davant la República Txeca per 0-2 i 0-1, respectivament. Tots dos combinats nacionals havien realitzat una fase de grups perfecta, guanyant tots els seus partits. El futur de l’hoquei línia espanyol està garantit.

Els representants de la Comunitat de l’Esport en aquests europeus han sigut:

  • Eva Marqués Valls (CP Vila-real)
  • Blanca López Moreno (Skulls Almàssera)
  • Joan Traver Ferragut (HC Castelló)
  • Jordi Martínez Soler (HC Castelló)
  • Héctor Gargallo Mariner (HC Castelló)
  • Pablo Veses Pérez (HC Castelló)

Compartir: