4t i 5é lloc en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de bàsquet

Les selecciones Cadet Masculina i Cadet Femenina de la Comunitat Valenciana no han pogut véncer en l’últim partit per la medalla de bronze i finalitzen en el quart lloc la seua participació en el Campionat d’Espanya Infantil i Cadet de Seleccions Autonòmiques. Les seleccions Infantils sí han aconseguit el triomf este diumenge i es fan amb la cinquena plaça.

La selecció Cadet Masculina va completar la Fase de Grups sense conéixer la derrota, superant a Melilla (62-10), Extremadura (88-60) i Galícia (81-68). L’equip dirigit per Iván Íñiguez va finalitzar en la primera posició esta Fase Prèvia i això li va portar a mesurar-se a País Basc en quarts de final, al qual va véncer per 95-78. En semifinals esperava Catalunya, un fort rival que va tallar en sec les opcions de la Comunitat Valenciana d’arribar a la Final (104-72). I ja en la lluita pel bronze, la medalla es va escapar en els últims minuts davant Madrid (69-63).

La selecció Cadet Femenina va arrancar molt bé el Campionat guanyant a Navarra (77-44) i La Rioja (85-35), encara que es va ennuegar l’últim partit de la Fase de Grups davant Aragó (71-40). Classificades per a quarts de final com a segones de grup, les jugadores entrenades per Marcel Villalba van aconseguir tirar avant l’encreuament davant Canàries en una ajustada trobada (55-53), però de nou apareixia en el camí Catalunya, que va acabar amb el somni d’aconseguir la Final (70-49). En el partit pel 3r i 4t lloc, el mal inici davant Andalusia va acabar pesant massa malgrat la reacció posterior (38-74).

Les seleccions Infantils van protagonitzar una primera fase impecable. La selecció Infantil Masculina es va imposar en totes les seues trobades davant Ceuta (51-01), Castella-la Manxa (93-55) i Astúries (76-47). I encara que en l’encreuament de quarts de final l’equip d’Óscar Martínez va tindre les seues opcions davant Madrid, no va ser possible emportar-se la victòria i entrar en la lluita per les medalles (81-65). No obstant això, el grup mai va baixar els braços i es va fer amb el cinqué lloc després de superar a Galícia (89-83) i illes Balears (68-86).

La selecció Infantil Femenina també va acabar invicta la seua Fase de Grups, derrotant a Ceuta (57-06), Murcia (66-16) i illes Balears (64-52), la qual cosa li donava el bitllet a uns quarts de final on esperava Catalunya. Les jugadores entrenades per Carles Yuste van ratllar a un gran nivell, però no va ser suficient per a sorprendre el combinat català (66-46), que apartava a la Comunitat de la lluita per les medalles. Però novament, una altra selecció que va superar les adversitats per a véncer els seus dos següents partits davant Canàries (78-75) i País Basc (54-56) per a ser cinquenes.

Compartir: