València Triatló vibra amb la seua Copa del Món

• David Cantero es va imposar en la prova masculina i l’olímpica Gwen Jorgensen, en la femenina.
  • La valenciana Noelia Juan frega el podi amb el 4t lloc, entrant en meta com a 1a espanyola.
  • La tempesta no va entelar les proves populars que es van disputar tal com estava previst.

València, 2 de setembre de 2023. Mediterrània Triatló començava sense pluja i així es va mantindre fins a l’última eixida popular, en la qual les gotes van començar a caure amb força, banyant als triatletes més ràpids de la distància sprint, que estaven en el segment ciclisme en aqueixos moments. La majoria d’ells per sort es trobaven nadant i no es van veure afectats.

Així doncs, la primera de les distàncies, supersprint, es deslliurava de la DANA que ve amenaçant la competició de triatló de referència en la capital del Túria tot el cap de setmana. Tots els competidors de la curta distància entraven a meta gaudint al màxim i la majoria d’ells vivint l’experiència d’aquest esport per primera vegada. En qüestió de resultats, sens dubte els més joves van demostrar que venen trepitjant fort. En 31’ comptàvem amb els primers triatletes en meta. El podi supersprint se l’emportava el triatleta juvenil del Club Triatló Albacete, Daniel Sánchez Molina, i la triatleta femenina del Triaspe, Luz Ferrández Montesinos. Natalia Navarro del CD Adesavi Sant Vicent Triatló, i Andrea Ródenas, també de Triaspe acompanyaven en el podi a Llum, com a 2a i 3a. I Alejandro López del CT Múrcia Unidata, juntament amb Ramón Galinsoga del CD Triaspe completarien el podi masculí. En distància sprint el podi es quedava també en el Club Triatló Albacete Ingeteam. Francisco Javier Pelegrín entrava en meta en 58’, seguit de Sever Domínguez i Carlos Mejía. El podi femení estaria format per Emma Llopis del Tripuçol, Leire Pardal del CE Triacademy, i Yolanda Mir del Correcaminos.org

Resultats en enllaç

València torna a brillar amb la Copa del Món de Triatló

39 triatletes femenines saltaven a les 15.30 h a ple sol el pontó de la Marina de València. La ciutat tornava a convertir-se en referència mundial, amb grans noms prenent l’eixida, i un clima perfecte per a competir. El primer nom en el qual estarien posades totes les mirades seria el de la triatleta americana, Gwen Jorgensen, favorita de la prova, i que sens dubte va demostrar la seua qualitat, en el seu any de tornada a la competició, i amb grans títols a la seua esquena, entre ells el de Campiona Olímpica a Rio de Janeiro. El públic no perdria de vista en cap moment la participació espanyola, i més encara la de la triatleta valenciana, Noelia Juan, que animada per la seua gent lluitaria pel podi fins al final. Gwen Jorgensen marcava territori en la carrera a peu i finalment entrava amb 30” d’avantatge. Noelia Juan ho va intentar però en l’última volta l’alemanya Marlene Gómez-Goggle es va esprémer al màxim decidint-se així el podi final. Tercera posició per a ella, 2a per al seu compatriota Nina Eim, i Noelia Juan 4a i 1a espanyola, millorant en 4 posicions la seua anterior participació en la Copa del Món de Triatló de València, que va ser en 2022 quan travessava la línia sent octava.

La competició masculina de la Copa del Món, més nombrosa que la femenina amb 52 triatletes en línia d’eixida, va estar molt renyida fins a l’arribada del segment de carrera a peu. Els triatletes van completar el ciclisme en grup, en el qual estaven tots els espanyols, a excepció de David Castro que es veia obligat a retirar-se, i resta de triatletes. David Cantero, també a casa, alçava els ànims del públic, una vegada llançada la carrera a peu, posant-se en 2a posició a 2 voltes de finalitzar la prova. El públic li portava en volandas i els seus crits encoratjaven al valencià que guanyaria la competició. Lasse Nygaard-Priester entrava segon i l’italià Michele Sarzilla seria tercer.