Les huit universitats de la Comunitat Valenciana i la Fundació Trinidad Alfonso tornen a unir les seues forces en UniEsport 2023

Les huit universitats de la Comunitat Valenciana i la Fundació Trinidad Alfonso han renovat un any més el seu compromís per a promocionar l’esport universitari a través de la iniciativa Uniesport. La signatura dels convenis de col·laboració es va escenificar en les instal·lacions de la Universitat Politècnica de València i van ser presents els rectors de les set universitats de la Comunitat Valenciana. A les set universitats d’altres anys s’ha sumat en aquesta edició una més: la Universitat Europea de València.

Mitjançant aquest acord, les nou entitats continuaran col·laborant per a impulsar projectes vinculats amb l’esport; contribuiran al desenvolupament de l’esport universitari en tots els seus àmbits; col·laboraran per a conscienciar a la societat i als esportistes sobre la importància de conciliar esport i estudis. L’objectiu final és el de fer més visible l’esport universitari i que els seus esportistes siguen els ambaixadors de la Comunitat Valenciana. Per això portaran la marca Comunitat de l’Esport en els equipaments durant els campionats d’Espanya i internacionals en els quals participen.

En concret, ha subscrit aquest acord la rectora de la Universitat de València (UVEG), María Vicenta Mestre Escrivà, el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), José Esteban Capilla Romá, la Rectora de la Universitat d’Alacant (UA) Amparo Navarro Faure, la rectora de la Universitat Jaume I (UJI), Eva Alcón Soler, el rector de la UMH, Juan José Ruiz Martínez, el rector de la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU-UCH), Vicente Navarro Luján, el rector de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir (UCV), José Manuel Pagán Agulló, la rectora de la Universitat Europea de València, María Rosa Sanchidrián, el director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez.

L’acord de col·laboració s’articula en diverses línies: en primer lloc, impulsar, ajudar i premiar als joves universitaris que, alhora que es formen en estudis superiors, són capaços de mantindre un alt rendiment esportiu; en segon lloc, impulsar la marca Comunitat de l’Esport mitjançant ajudes per a l’adquisició dels equipaments esportius dels esportistes universitaris; i en tercer lloc, fer costat econòmicament als esportistes universitaris que participen en competicions internacionals. A més, com és habitual, la Fundació que presideix Juan Roig ajudarà econòmicament als esportistes del Projecte FER que cursen estudis de grau, màster o doctorat oficials.

Com ja es fera també en les últimes edicions, les huit universitats de la Comunitat Valenciana s’han compromés també en aquesta edició a sumar-se a la celebració del “Dia de l’Esport”, que tindrà lloc el pròxim 4 d’abril. Així mateix, dins de les sinergies Fundació-CADU, continuarà desenvolupant-se un Pla de voluntariat per als esdeveniments on col·labore la Fundació a la Comunitat Valenciana.

Premis Fundació Trinidad Alfonso

D’altra banda, es tornaran a convocar els “VII Premis Fundació Trinidad Alfonso per a esportistes universitaris”; uns guardons específics per a esportistes amb brillants expedients acadèmics. Com en anys anteriors, es realitzarà una convocatòria anual d’un premi masculí i un altre femení en cadascuna de les 8 universitats per a aquells esportistes que compatibilitzen les seues carreres esportives amb els seus estudis universitaris. En total, es premiarà amb 1.000 euros a 16 estudiants i s’atorgarà una placa commemorativa a cadascun d’ells.

Així mateix, de manera paral·lela, es convocaran dos Premis Extraordinaris (millor alumne i alumna esportista), amb caràcter anual, per als millors expedients acadèmics que hagen finalitzat els seus estudis en una de les set universitats. El guardó consistirà en 2.000 euros i una placa commemorativa. La Fundació serà l’encarregada d’abonar l’import dels premis.

Compartir: