MTRI Alacant, Kerman Alonso i Carolina Fernández, guanyadors de la prova regna

Mediterrània Triatló 2023 és ja una realitat. Aquest cap de setmana ha quedat inaugurada una nova jornada del circuit de triatló popular del Mediterrani i l’ha fet a la ciutat d’Alacant, amb prop de 900 participants. 590 es corresponien amb distància supersprint i sprint, i 250 amb les categories escolars (infantils, cadets i juvenils) que realitzaven la seua acuatlón escolar, dins dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, puntuable per a la fase autonòmica.

Les primeres hores de l’arrancada del cap de setmana van ser d’incertesa per la pluja que ha anat amenaçant cadascuna de les jornades. L’inici en la vesprada del divendres amb el lliurament de dorsals vi acompanyat d’alguns canvis organitzatius, així com la cancel·lació del brífing presencial. Si bé és cert, els i les triatletes van respondre amb ganes davant el cap de setmana i el 75% dels dorsals de la primera jornada van ser retirats.

Després de l’eixida de la distància supersprint federats masculins passades les 8.15 h arrancaven la resta de grups el dissabte, fins a anar completant cada disciplina. Al supersprint li seguiria l’sprint per a finalitzar en l’acuatlón. L’acuatlón és l’única competició del primer dia a la qual la pluja no va respectar. Ja els escolars juvenils masculins van eixir de l’aigua en ple inici de la tempesta, i acompanyats d’aigua continuarien competint juvenils femenines, cadets i infantils.

Classificació acuatlón escolar

Com és habitual les dones van tindre especial protagonisme en MTRI i més en un dissabte pensat per a estrenar-se, no sols per la distància més reduïda sinó també per la possibilitat de realitzar la prova acompanyat/a, la qual cosa permet animar a amics, familiars… a sumar-se al triatló. Prop d’un 26% de la participació de tot el cap de setmana ha sigut femenina. En aquest sentit la modalitat parelles ens deixava moments per a recordar amb posteriors podis formats per pare i filla, amics/as o parelles reals que compartien el repte del triatló a Alacant de formes diverses, destacant no sols la modalitat en si, sinó sobretot la possibilitat de compartir eixida entre sexes o competició al temps, alguna cosa que no és possible en el format convencional de triatló. Recordem a més que a la competició amb drafting permés tot el cap de setmana, se sumava l’aplicació del Reglament popular de triatló de la Fetri el dissabte, la qual cosa suposava la possibilitat de competir amb BTT en totes dues distàncies (supersprint i sprint) així com tirar-se a l’aigua amb tors descobert o bikini, una cosa totalment prohibida en canvi en la segona jornada de MTRI Alacant, per a la distància olímpica.

Podis de la primera jornada

Supersprint masculí: 1r Samuel Caramés del CT Albacete INGETEAM, 2n Damián Bevilacqua del Multiesport Benitatxell i 3r Adrián Marsal del Kamikazes Gang
Supersprint femení: 1a Lucie Dupré del CE Triacademy, 2a Sara Díaz del CE Triacademy, 3a Ana Mª Candrea del Triatló Ontinyent
Sprint masculí: 1r Jose Lluch del CEC Antella-Fruites To-Alejandro Sanz, 2n Pedro Segrelles i 3r Marcial Oncina de la 208 Triatló Club
Sprint femení: 1a Vanessa Urbanz, 2a Mencía Padilla de la UA Triatló, 3a Leire Pardal del CE Triacademy

Segona jornada amb podi per a Carolina Fernández, CT Arena Alacant, i Kerman Alonso, UA Triatló

El segon dia es va reservar per a la distància Olímpica amb 450 inscrits, molts nervis per a enfrontar-se a aqueixos 1500 m d’aigua, 40 km de bici i 10 km de carrera a peu. El dia va començar el dia espectacular a la Platja del Postiguet semblava una vertadera piscina. Els i les triatletes farien 2 voltes de natació, eixint a l’arena per a realitzar el gir després de la primera volta. Joan Muñoz del Club Triatló Gandia acompanyat de Miguel Benito de la UA Triatló eixirien de l’aigua en primera posició. El cap de carrera no l’abandonarien. Sumant-se a ells Kerman Alonso, igualment de la UA Triatló, així com Pedro de la Torre, el triatleta del Club Triatló Albacete INGTEAM. El podi seria per a Kerman Alonso. La segona i tercera posició masculina seria per a Miguel Benito i Pedro de la Torre. L’eixida de les xiques es donaria passades les 9 h del matí. La triatleta del Club Triatló Arena, Carolina Fernández, destacava des de l’inici en les primeres posicions. La triatleta entrava en meta amb més de 5’ d’avantatge respecte a les seues competidores.

MTRI Castelló, segona seu MTRI

Prompte ens tornem a veure a Castelló, la segona ciutat Mediterrània Triatló. Mateixes modalitats i distàncies en 2 dies de competició, amb una seu espectacular, i transició sobre la gespa verda de l’Estadi Javier Marquina. Les inscripcions estan obertes amb més de 700 inscrits.

Classificacions -> a través de la APP TRICV Live

Pàgina oficial MTRI -> www.mediterraneatriatlon.com/

Inscripcions obertes per a MTRI Castelló i MTRI València ->  enllaç

Compartir: