Mireia Martínez i Patricia Pérez, subcampiones d’Europa en la final del mixt

El passat cap de setmana, va culminar a Tel Aviv (Israel) el Campionat d’Europa de gimnàstica rítmica on les gimnastes de la Comunitat de l’Esport han participat de la competició continental.

La competició va iniciar amb la categoria júnior, en la qual l’equip espanyol format per la gimnasta valenciana Marina Cortelles (cércol i cinta) i Victoria Correia (pilota i maces) finalitzava en novena posició. A més, Marina Cortelles, aconseguia la passada per a la final de cinta.

En la final de cinta, la gimnasta júnior Marina Cortelles va concloure en una fantàstica sisena posició amb un total de 27.000 punts. L’or va ser per a Daniela Munits (ISR), la plata per a Tara Dragues (ITA) i el bronze per a Liliana Lewinska (POL).

Mireia Martínez i Patricia Pérez, subcampiones d’Europa en la final del mixt (cintes i pilotes)

En la classificació general de conjunts, el combinat espanyol entrenador per Alejandra Quereda i format per Inés Bergua, Salma Solaun, Ana Arnau, Valeria Márquey les valencianes Patricia Pérez i Mireia Martínez finalitzava en cinquena posició amb un total de 63.350 punts (34.500 en cércols i 28.850 en l’exercici mixt de cintes i pilotes). L’or va ser per a Israel, la plata per a Itàlia i el bronze per a l’Azerbaidjan.

En les finals per aparells, el conjunt espanyol ha conclòs en cinquena posició amb l’exercici de 5 cércols amb una puntuació de 33.250 punts. L’or ha sigut per a Itàlia, la plata per a Israel i el bronze per a l’Azerbaidjan. En la final de l’exercici mixt de cintes i pilotes, el conjunt sènior després de sumar un total de 31.950 punts s’ha proclamat subcampió d’Europa en aquest exercici sent superades únicament per Itàlia i sent el bronze per a l’Azerbaidjan

Polina Berezina i Alba Bautista, van representar a Espanya en el Campionat d’Europa

El dijous i divendres va tindre lloc la jornada de classificació individual sènior, en la qual 24 gimnastes aconseguirien la passada per a la final All Around del dissabte. La gimnasta espanyola Alba Bautista va finalitzar en 16a posició amb un total de 90.850 punts en la suma de les tres millors notes (31.150 en cércol, 30.850 en pilota, 25.150 en maces i 28.850 en cinta). Polina Berezina va aconseguir també la passada per a la final All Around en finalitzar en 17a posició amb un total de 90.600 en la suma de les tres millors notes (30.150 en cércol, 29.850 en pilota, 30.600 en maces i 29.500 en cinta).

En la final All Around, Alba Bautista va concloure en 17a posició amb un total de 120.850 punts, després de sumar 31.600 en cércol, 31.650 en pilota, 29.500 en maces i 28.100 en cinta, mentre que Polina Berezina va finalitzar en 23a posició amb una suma de 116.550 punts (31.300 en cércol, 30.750 en pilota, 27.900 n maces i 26.600 en cinta). L’or va ser per a la israeliana Daria Atamanov, la plata per a Boryana Kaleyn (Bulgària) i el bronze per a Stiliana Nikolova (Bulgària).

En la classificació per països sènior, la delegació espanyola ha finalitzat en sisena posició amb 299.450 punts. L’or ha sigut per a Bulgària, la plata per a Itàlia i el bronze per a Israel.