Laura Méndez, campiona d’Espanya de 10K

La valenciana s’imposa en O Barco de Valdeorras (Orense) amb un temps de 33:05

Laura Méndez segueix en ratxa. L’atleta valenciana, que fa uns dies, el 24 d’abril, va batre el rècord autonòmic de 10K (32:46), s’ha proclamat aquest diumenge campiona d’Espanya d’aquesta distància en O Barco de Valdeorras (Orense). La representant del Platges de Castelló es va imposar gràcies a un atac en els últims dos-cents metres i va travessar la meta en primera posició amb un temps de 33:05, que és el millor en la història d’aquests campionats.

La pupil·la de Manolo Ripollés arribava amb la confiança d’aqueix rècord autonòmic però es mesurava a un parell d’atletes que encara havien corregut més ràpid enguany: Meritxell Soler (32:34) i Maitane Melero (32:39). Méndez va començar la primera de les tres voltes al circuit aparellada amb Soler, que perseguia a Majida Maayouf, una atleta estrangera que no comptava per a la classificació del Campionat d’Espanya, que es va escapar des del principi. “El problema és que Meritxell es frenava molt en les corbes i jo les passava amb més comoditat, amb el que moltes vegades m’entorpia, així que he decidit tirar i anar-me per Majida”, explicava Méndez després del seu triomf.

Mancant 1.600 metres, l’atleta d’Almussafes s’ha girat i ha vist que el grup perseguidor els estava caçant, així que ha tornat a donar una altra estreta per a anar-se cap avant. Però després de tantes maniobres tot ha acabat decidint-se en un emocionant últim quilòmetre. “Mancant 600 metres, Marta García m’ha superat amb Majida i jo ja m’he posat darrere a veure si aguantava”. Però a Laura Méndez encara li quedava una carta. “Quedaven només 200 metres i he vist que a mi encara em quedava un canvi, així que he estret i ja ho he donat tot fins al final”.

Méndez ha entrat primera amb dos segons d’avantatge sobre Marta García (33:07), quatre sobre l’estrangera Majida Maayouf (33:09) i sis sobre Meritxell Soler (33:11). “Aquesta clar que encara que m’he fet maratoniana, no he perdut la meua punta de velocitat. I això està molt bé”, presumia la valenciana que ara vol córrer, si entra en la selecció espanyola, la mitja marató del Campionat Iberoamericà, a La Nucia, del 20 al 22 de maig, i després el Campionat d’Espanya de mitja marató a Paterna (19 de juny), per a rematar en el Campionat d’Europa de Munic (del 15 al 21 d’agost).

La setabanese María Ureña (Cárnicas Serrano) ha acabat dotzena a Orense amb un temps de 34:49, i la fondista d’Algemesí Yésica Más (Atletisme Albacete), catorzena (35:36).

Compartir: