Júlia Font s’emporta el Campionat d’Espanya de trail running i assegura plaça en l’Europeu del Pas

L’atleta d’Alfondeguilla s’assegura una plaça en l’Europeu del Pas, a l’illa de la Palma, del pròxim estiu

Júlia Font ha arrasat en el Campionat d’Espanya de trail running que s’ha celebrat sobre un circuit de 40,8 quilòmetres en Zahara de la Serra (Cadis). L’atleta castellonenca del Metaesport s’ha imposat amb un temps de 4h17:55, amb quasi 17 minuts d’avantatge sobre la segona classificada, Virginia Pérez.

Encara que els seus rivals la van sorprendre escapant-se en el quilòmetre tres, Font, que sabia que era superior, no es va posar nerviosa i uns pocs quilòmetres després les havia aconseguides. “En aqueix moment he decidit marxar-me en solitari i fer la meua carrera, i la veritat és que m’he trobat súper bé. Arribava molt bé físicament. A mi m’agrada córrer el 10K en ruta i les proves curtes de trail, però pels objectius que tenia enguany havia decidit canviar la meua preparació i ficar més quilòmetres”.

Font, que ha trobat a faltar a algunes dels seus millors rivals a la muntanya, sabia que tenia una gran oportunitat de proclamar-se campiona d’Espanya -l’any passat va ser segona- a Cadis i per aquest motiu va decidir anar-se una setmana abans a Zahara de la Serra amb els corredors valencians  Guillermo Albert (ha acabat sisé) i Ricardo Cherta (seté) per a poder entrenar i aprendre’s bé el circuit. “Això ha sigut determinant perquè ni mirava per quin quilòmetre anava sinó que arribava a una pujada o a un punt determinat del circuit que ja coneixia i sabia el que quedava”, va explicar l’atleta d’Alfondeguilla, qui creu que la seua principal millora en aquests últims mesos ha vingut en el pla mental gràcies al seu treball amb la psicòloga esportiva Miriam Costa, una migfondista que entrena a València amb José Antonio Redolat. “Ara puc tindre nervis i dubtes en carrera però és diferent, ara sé gestionar-ho tot molt millor per a prendre decisions encertades”.

Júlia Font, que entrena amb Toni Montoya des de fa anys, té clars els seus pròxim objectius: el Campionat d’Espanya per federacions, que se celebrarà a Berga (Barcelona) el 7 de maig; la mítica marató de muntanya de Zegama-Aizkorri (29 de maig), i l’Europeu, que se celebrarà en El Pas, de l’1 al 3 de juliol, després que l’illa de la Palma haja patit l’erupció del volcà durant setmanes. En acabar primera en el Campionat d’Espanya, Font s’assegura una plaça en l’equip nacional.

La castellonenca té molt calculat el pas a la marató de muntanya i durant els quaranta quilòmetres ingereix hidrats i gels amb i sense cafeïna, tot begut, perquè té estudiat que pot superar aqueixes quatre hores de carrera sense res sòlid. Aquest triomf, unit al collit en Tres Valls fa un mes, reforcen la moral de Font en un any que ha començat molt bé per a ella.

El seu equip, el Metaesport de Riba-roja del Túria, va pujar el podi per equips en acabar tercer en la prova masculina.

Compartir: