Jorge Ureña, un ambaixador d’excepció per a Iberoamericà

Alacant es prepara per a viure el major esdeveniment atlètic de la seua història. Entre el 20 i el 22 de maig, més de 500 atletes es donaran cita en el Campionat Iberoamericà d’Atletisme, les proves en pista del qual se celebraran a La Nucia mentre que la Mitjana Marató es disputarà a Torrevieja. A quinze dies que arranque la competició, Jorge Ureña, l’alacantí de #EspañaAtletismo que viu i entrena a la província, ha exercit de perfecte ambaixador per a acostar als mitjans l’atletisme i el Campionat.

La pluja ha impedit eixir a l’aire lliure, però el gimnàs de la pista d’atletisme Javier Arqués d’Onil ha sigut el lloc en el qual premsa i televisions locals han pogut acostar-se a l’atletisme d’una manera totalment diferent, amb dos professors de luxe: Jorge Ureña, campió d’Europa d’heptatló en 2019 i subcampió en 2021, olímpic a Tòquio en decatló, i José Antonio Ureña, el seu pare i entrenador, que enguany va batre el rècord del Món de pentatló de la seua categoria (M55).

En un matí distés, en el qual pare i fill han ensenyat als presents les complexitats tècniques de les diferents proves atlètiques, Jorge Ureña ha destacat la importància que Alacant aculla un Campionat de tan alt nivell: “en el qual competirà la selecció espanyola al costat de grans potències de l’atletisme com el Brasil, Cuba i Colòmbia, que vindran amb medallistes olímpics i mundials”. S’esperen més de 500 atletes de 23 països, una xifra rècord en la història dels Campionats Iberoamericans. “Anime a tots al fet que acudisquen a fer costat a la selecció. Serà una oportunitat perquè tots els xiquets d’Alacant puguen acostar-se a l’atletisme i veure a grans referents en directe”.
Alacant 2022 serà la cinquena vegada en la història que Espanya aculla un Campionat Iberoamericà, després de l’edició inaugural a Barcelona 1983, Sevilla 1992, Huelva 2004 i Sant Ferran 2010. Serà la primera vegada que la generació actual d’atletes tinga l’oportunitat de disputar un Campionat Iberoamericà a casa, així com de competir amb la samarreta de #EspañaAtletismo envoltats del seu públic.

El Campionat Iberoamericà se celebrarà entre el divendres 20 i el diumenge 22 de maig. El dijous 19, a la vesprada, a La Nucia, l’estadi Olímpic Camilo Cano acollirà la cerimònia inaugural de lliure accés. Divendres, dissabte i diumenge a la vesprada es disputaran les proves de pista a La Nucia, mentre que el diumenge, a Torrevieja, es disputarà la Mitjana Marató del Campionat al costat d’una mitjana marató popular i un 5K popular Carrera de la Dona Iberoamericana, les inscripcions de la qual ja estan obertes.

Més informació: https://alicante22.es

Compartir: