Infinitri 113 Peníscola: superats els 900 inscrits i confirmats Ashleigh Gentle i Josh Amberger

La 11a edició de l’esdeveniment torna a donar-lo tot per a satisfer tant als millors professionals del món com als grups d’edat.

Infinitri Sports té clar que en una mateixa prova pot conviure el tracte orientat al triatleta amateur, amb tots els serveis i una alta qualitat organitzativa, amb la participació dels millors triatletes del món. Fa unes setmanes es confirmava que l’esdeveniment continuaria formant part del Rànquing Nacional de Mitjana distància de la FETRI, i que també continuaria puntuant per al rànquing mundial de la PTO, així com la bossa de premis de 10.000€, que modifica el seu repartiment per a atorgar al guanyador/a 2.500€.

Aquestes accions, al costat de l’estratègia d’expansió internacional de l’esdeveniment, ha permés que vegem competir a Peníscola a professionals com Tim Don, Chantal Cummings, Saleta Castro o Lukasz Wojt, entre altres. I a aquesta llista de noms es confirmava la setmana passada l’australià Josh Amberger, un dels millors nadadors del circuit internacional, al qual hem vist liderar el mundial de Kona en multiples ocasions. Amb 11 victòries en proves d’IM 70.3, també té en el seu currículum una victòria en l’Ironman de Cairns, i el titule de campió nacional de mitjana distància. A més, fa tan sols 2 setmanes acabava 4t en l’IM 70.3 de Tasmània. D’aquesta manera, Josh s’uneix a altres noms importants confirmats per a l’edició 2023, com el francés Yanninck Matejicek, guanyador de l’Ironman Vitòria en 2021 o Fernando Zorrilla, actual Campió d’Espanya de Mitjana distància, i que va renovar diumenge passat en Híjar el títol de Campió d’Espanya de Duatló de Llarga Distància, el danés Kristoffer Visti que va finalitzar tercer en l’edició 2022 de l’Infinitri 113 malgrat una burxada, així com guanyadors de la prova en edicions passades com Emilio Aguayo, Santi Martínez o Beñat Sagarzazu.

Aquesta setmana pugen el llistó, i presenten a la número 1 del rànquing de la Professional Triathletes Organisation (PTO), Ashleigh Gentle. L’australiana, 2 vegades olímpica, en la seua transició a la mitjana distància està deixant un important registre de bons resultats. Sense anar més lluny, en 2022 es va adjudicar el Clash Miami, va ser subcampiona d’Europa en Elsinore, va guanyar l’Ironman 70.3 Andorra, també les dues proves del PTO Open (Edmonton i Dallas), i també va guanyar el seu duel de la Collins Cup, fent a més el 2n millor temps de la general, només per darrere de Daniela Ryf.

Ashleigh tindrà com a principal rival a Helene Alberdi, actual Campiona d’Europa de triatló de mitjana distància, i guanyadora de l’Infinitri 113 Peníscola en 2022. També caldrà seguir a Karlota Perurena, guanyadora de l’Infinitri Half & Olympic 2021, o Chloe Nicolas, que també va véncer la mateixa prova en distància olímpica en 2018. D’aquesta manera es confirma que 2023 tindrà la millor start list de la història de la prova, una llista que pot veure’s incrementada en els pròxims dies amb més confirmacions de triatletes professionals.

Superats els 900 inscrits

Infinitri 113 Triathlon Peníscola serà a més una de les proves amb major participació d’Espanya, ja que acaben de traspassar la barrera dels 900 inscrits, quedant ja molt poques places per a poder participar en el 11a edició. El millor ambient i uns circuits espectaculars, amb un circuit de ciclisme a 1 sola volta; un pack del triatleta completíssim amb motxilla, samarreta, dessuadora, medalla i molt més; 750 metres quadrats de carpa postmeta amb bufet lliure de menjar, beguda i la tradicional paella, amenitzat amb concerts i streaming; la possibilitat d’entrar en una nova zona VIP i les activitats per a tota la família, amb l’InfinitriKids i InfinitriWoman, són alguns dels majors atractius de la prova, que no deixa d’anunciar novetats setmana rere setmana.

Tota la info de l’esdeveniment en les xarxes oficials del mateix @infinitrihalf, i per a fer-te amb una de les últimes places visita: https://infinitri.es/peniscola/

Compartir: