L’handbol valencià exhibix les seues quatre medalles del CESA 2024 en la Fundació Trinidad Alfonso

La Federació Valenciana d’Handbol de la Comunitat Valenciana, que va arrancar l’any amb quatre medalles en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques (CESA), va exhibir els seus metalls en la seu de la Fundació Trinidad Alfonso de la mà de catorze dels jugadors de cadascuna de les categories que van triomfar a Blanes. El botí és, per quarta edició consecutiva, important: dos bronzes en les categories juvenil femení i juvenil masculí, una plata en la categoria infantil masculí i un or en la cadet femenina, secció que va revalidar el títol de campiona del passat any.

La selecció cadet femenina dirigida per Nuria Corbí i Nuria Andreu van traure múscul durant tot el torneig. Només la primera jornada davant Madrid va posar en destrets a les valencianes, que van guanyar amb amplis avantatges la resta de trobades, sense collir cap derrota. Aitana Hernández, Laura Muñoz, Noa Llopis, Laura Ferrer, Vega Ramírez, Laura Albal, Andrea Pérez i Claudia Rodríguez van representar al combinat autonòmic.

Mentrestant, la selecció valenciana infantil masculina dirigida per Jordi Corbí i David Font van aconseguir ficar-se en la final per segona edició consecutiva, guanyant els quarts davant Galícia en els últims segons. En les semifinals, es van imposar al combinat d’Andalusia. En la final, Catalunya va posar les coses difícils als xics de Corbí i, després de marxar-se cinc a dalt al descans, van acabar caient en els minuts finals. Valentino Jesulic i Ángel Belmar van ser els jugadors que van assistir per part de l’infantil masculí.

Els bronzes van ser per al conjunt juvenil femení dirigit per Rubén Muñoz i José Expósito, que va superar a les amfitriones en la batalla pel tercer i quart lloc; i la selecció juvenil masculina d’Omar García i Juan Ángel Perdigón, tercera després de derrotar a Euskadi en la tanda dels set metres. Remei Gallart, Leyre López, Hugo Vila i Anselmo Collado van representar a totes dues categories en la seu de la Fundació.

“Va ser un CESA amb un inici molt difícil, però vam anar corregint errors i aconseguim l’or per tercera vegada. Estem molt contentes per l’esforç que hem fet”, va comentar referent a estos resultats una de les campiones, Aitana Hernández. Mentrestant, per al juvenil Hugo Vila també va ser “un torneig complicat, amb partits renyits” i en el qual, per a aconseguir penjar-se el bronze, “l’equip va arribar a la fase final amb molts minuts de càrrega”.

El director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, va voler felicitar personalment els jugadors i jugadores que van assistir a l’acte, i va animar a la Federació a continuar avançant en la tecnificació i formació d’esportistes: “Tant de bo algun dia passeu a vindre a esta seu com a esportistes del Proyecto FER i, d’ací a uns anys, em recordeu esta jornada”, va traslladar als assistents. “L’any passat també vam ser ací després del CESA i és un clàssic que la Federació d’Handbol aconseguisca moltes coses com esta”, va afegir.

Per part seua, el president de la Federació d’Handbol de la Comunitat Valenciana, Pedro Fuertes, va assegurar que s’ha aconseguit el més difícil: guanyar quatre medalles de sis possibles. “Això és degut a la gran faena que estem fent des de fa alguns anys, tant en la Federació com en la Fundació i en la Direcció General d’Esports”, va expressar el president, que va confirmar que continua “l’escalada cap al Top1, perquè portem quatre o cinc anys amb uns resultats molt acceptables, i això és gràcies a l’ajuda d’estes entitats”.

“És un orgull rebre-us amb els resultats que heu obtingut. En la meua època, quan jugava al voleibol, jo també vaig viure la il·lusió que teniu, encara que llavors no existia la Fundació Trinidad Alfonso. Us hem seguit i estem molt contents, us convide que seguiu així, continueu amb el vostre esport i amb els vostres estudis”, va dir el Director General d’Esports de la Generalitat Valenciana, Luis Cervera, al mateix temps que va recordar les ajudes existents per a esportistes de la seua edat.

Compartir: