Gordan Harbrecht (GER) i Judit Vergues (ESP) Guanyadors de la XIV Eurochallenge

Com en edicions anteriors s’han reunit els amics de sempre, rivals, palistes, remers voluntaris, jutges, patrons d’embarcacions, plantilla del club Nàutic, diferents models i marques de Surfski i hem format una altra vegada una gran família del surfski mundial ja que si la col·laboració de tots seriosa impossible dur a terme aquesta tasca. Sense oblidar a salvament marítim i al servei marítim de guàrdia civil sempre disposats a col·laborar
Han sigut mesos de preparació per a tres dies intensos i plens d’emocions. En aqueix moment i quasi sense temps per a pensar en tot el que ha succeït, ens posem a la feina per a començar la quinzena edició Eurochallenge 2024.
En finalitzar el lliurament de trofeus a la Tresorera del Club Mari Ángeles Ripoll, deixe patent, “ja tenim en la nostra ment el 2024”. Els palistes no van cessar d’arribar durant tota la setmana, sobretot el divendres dia 28 per a ultimar la seua participació, durant aquesta la jornada, que aprofitaven per a realitzar l’últim entrenament abans del dissabte 29, dia de la prova Downwind.

17.00 hores, es va obrir el registre de participants, per a recollir el dorsal i els obsequis que s’havien preparat als participants, a les 18.30 hores es va oferir la tradicional xocolatada vilera, situada al costat del registre de participants.
Hi havia expectació per saber que recorregut s’anava a efectuar el dissabte en la prova Downwind, però calia esperar a les 20.30 hores moment en el qual s’iniciava el Brífing Race.
Joan Gordero, vocal de piragüisme del Club Náutic La Vila Joiosa, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als palistes presents en la Carpa, i Salvador Fontana jutge de la prova un any més va ser l’encarregat de donar les directrius tècniques de les dues regates, Downwind i Lifesaving, del dissabte i diumenge respectivament, però no es va confirmar el recorregut definitiu de la prova del dissabte, això sí l’opció cap al Campello va quedar descartada, quedant per determinar el recorregut definitiu per a primera hora del dissabte 29, Altea o Illa de Benidorm anada i volta, 22 quilòmetres o 17 quilòmetres; sempre a costa de la direcció i intensitat del vent que no eren clares les prediccions.

09.00 hores del dissabte 29, sol i núvols amb una lleugera brisa de ponent, els palistes començaven a recollir els seus dispositius de seguiment i preparaven les seues embarcacions a l’espera de confirmar recorregut, a les 09.45 hores, l’organització confirmava que Altea era el recorregut triat per l’organització. Només quedava pendent el control d’embarcament i que fora l’hora per a començar la prova.
11.00 hores, es dona l’eixida d’OC1, Rem de Mar i Caiac Tradicional, mentrestant, la resta de participants, ja formaven en línia a 20 metres paral·lels a la riba de la platja, esperant el senyal d’eixida que es va donar a les 11.10 hores, el moment més espectacular i emocionant de la prova, l’eixida Le Mans, carrera dels palista per a agafar el seu caiac i córrer uns metres més per l’aigua i pujar-se a ell i començar a palear, més de dos-cents participants directes a un objectiu prendre la balisa de desmarcatge en una bona posició per a ja posar a bon ritme, rumb a Altea, deixant abans l’Illa de Benidorm pel seu costat de babord.

Un assidu a l’Eurochallenge, l’alemany Gordan Harbrecht va imposar un ritme endiablat que tant els seus seguidors l’espanyol Walter Bouzan, guanyador l’any passat, el sud-africà Hamish Lovemor, el portugués Bernardo Leça, un altre alemany Claas Gebhardt i dos espanyols més Javier López i Jorge Vila, els costava seguir, ja abans d’arribar a l’Illa de Benidorm, l’alemany tenia quasi 20 segons d’avantatge sobre els seus perseguidors i el seu ritme no decreixia, Walter Bouzan per moments semblava que podria donar caça, però l’alemany no va donar opcions. A l’altura de Serra Gelada, passat Benidorm, el vent de ponent referme, afavorint el surfeo dels caiacs fent la prova més tècnica beneficiant als més experts en Surfski.
En categoria femenina, una altra coneguda a la Vila Joiosa Judit Vergues, deixe clar quasi des de l’inici quin era el seu objectiu, guanyar, posant un ritme que les seues perseguidores, Chole Bunnet i Amaia Osaba, els costava seguir, els palistes del Club Náutic Vila Joiosa van lluitar ja que entre les favorites a Sara Mengual, que es va mostrar molt forta durant tota la prova.

Últim tram, des de la punta de l’Albir fins a l’arribada en la bocana del port d’Altea, Gordan Harbrecht, assaboria el triomf, amb més d’un minut sobre Walter Bouzan el seu immediat seguidor, que al final no ha pogut revalidar el títol.
I final, gran victòria de Gordan Harbrecht que ha completat els 22 kilometros del recorregut amb un temps de 1h 28m 04s, seguit de Walter Bouzan a 1m 08s i el Sud-africà Hamish Lovemor a 2m 16s. El palista millor del Club Nuatico la Vila Joiosa, ha sigut Roger López, que ha acabat en la posició 20 amb un temps de 1h 44m 42s. Judit Vergues acabava per complir un somni travessant la línia d’arribada en primera posició amb un temps de 1h 43m 33s, seguida Chole Bunnett a 3m 28s i Amaia Osaba a 4m 43s.
Quarta posició ha sigut per a la palistes del Club Nautico la Vila Joiosa, Marian Hernández que ha realitzat una gran prova molt prop del podi, igual que Sara Mengual que ha pujat al tercer lloc del calaix en categoria Sub23.

Va arribar el moment d’assaborir l’haver participat en la millor regata del món de Surfski, i els 223 participants van poder degustar la tradicional paella alacantina, que l’organització va oferir als participants.

L’acte de lliurament de Trofeus va estar presidit per l’Alcalde de La Vila Joiosa, don Andreu Verdú, acompanyat per les diferents autoritats convidades a l’acte.

En nom del Club, Mari Ángeles Ripoll, va tindre paraules per al president del Club Náutic La Vila Joiosa, Sr. José Antonio Chapa, esperant tindre-li amb nosaltres al més prompte possible i sobretot en la quinzena edició. I per descomptat a tots els treballadors i col·laboradors que han fet possible una vegada més que el Club Náutic La Vila Joiosa haja sigut la casa de tots els participants i amics del Caiac de Mar del món.

Diumenge 30 d’abril, 22 participants en categoria femenina i 73 en categoria masculina, han participat durant el matí del diumenge en la prova Lifesaving, salve’s qui puga. Prova que en les últimes edicions s’ha sumat a l’Eurochallenge i que per la seua espectacularitat i dinamisme fa les delícies dels participants i el públic es congrega a la platja.
Sempre córrer, siga per terra o per mar, habilitat, destresa i molta adrenalina en escassos 300 metres o una mica més d’1 minut, eliminatòries, semifinals i 10 finalistes per a decidir els campions de cadascuna de les categories.

Femenina
3a María Mesa Pallares (ESP)
2a Judit Vergues (ESP)
1a Thais Delrieux (FRA)

Masculina
3r Pierre Vilella (FRA)
2n Hamish Lovemore (RSA)
1r Artur Pereira (PER)

Es va agrair a patrocinadors i col·laboradors, que han fet possible que aquest somni siga una realitat un any més.

Ajuntament de La Vila Joiosa, Generalitat Valenciana, Fundació Trinidad Alfonso, GVA Esport, Diputació Alacant, Ports de la Generalitat Valenciana, Real Federació Espanyola de Piragüisme, Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana, Intenational Canoe Federation, Comité Olímpic Espanyol, Salvament Marítim, Servei Marítim de la Guàrdia Civil, Protecció Civil de la Vila Joiosa, Confraria de pescadors de La Vila Joiosa, Club Nàutic Altea, Club Nàutic Campello, Rogue i FreeRide.

Per favor, accepta les cookies de statistics, marketing per a veure este element.

Compartir: