Espanya, pel desé Campionat d’Europa i una reivindicació a Alacant

La Selecció espanyola de rugbi XV juga aquest dissabte a les 17.00 hores a la Vila (Alacant) enfront de Suècia i si gana conquistarà el seu desé Campionat d’Europa, el seté de manera consecutiva (en 2014 i 2015 no va participar). Cada any que passa, Les Lleones (alineació al final del text) són favorites per a alçar-se amb el títol i en aquesta ocasió, pese al canvi generacional que hi ha hagut, no és una excepció. Una altra anotació és que, passe el que passe, aquest combinat nacional continuarà sent la selecció amb més títols europeus de tots els esports d’equip femenins d’Espanya.

Diumenge passat, Espanya va véncer a Països Baixos 70-0 i Suècia, últim obstacle per a Espanya, ja va sucumbir davant les holandeses per 38-12 en el seu primer partit d’aquest Campionat d’Europa. Atesos els marcadors, la trobada d’aquesta finalitat de setmana es preveu assequible per a les Lleones. Novament, compten amb el favoritisme de cada torneig, tant que les neerlandeses, l’equip -al costat de Rússia- que més ‘ombra’ li pot fer, no ha sigut capaç de fer-li un sol punt en els últims quatre enfrontaments.

I això que en aquest 2023, la Selecció espanyola que entrena Juan González ha patit una remodelació de protagonistes canviant un terç de la convocatòria de temporades anteriors. A més, també han comptat enguany amb el hàndicap que des de l’última vegada que van jugar un partit havien passat sis mesos… La falta de ritme no ha va ser un impediment per a aconseguir 12 assajos davant Països Baixos.

Primer Espanya, després Anglaterra

Si guanya aquest dissabte, a més de sumar el seu desé Campionat d’Europa, seria el seu seté consecutiu (des de 2013 el porta guanyant, excepte 2014 i 2015 que no va participar i en 2017 no va haver-hi pel Mundial d’Irlanda). La segona selecció amb més títols és Anglaterra, amb 5, però des de 2012 no participa perquè disputa el Sis Nacions.

Abans que això ocorreguera, Espanya tenia tres títols, només un menys que la potent França i dues menys que l’esmentada Anglaterra. Des de la primera edició del torneig, 1995, va haver-hi competitivitat i Les Lleones superaven amb assiduïtat a Itàlia o Escòcia -equips ‘Sis Nacions’- a més de competir amb Anglaterra i França, a qui també va guanyar en alguna ocasió. Aquest dissabte, si res ho impedeix, demostraran novament que el seu nivell està entre les de les potències d’aquest esport a nivell mundial.

Les entrades del partit es troben a la venda a un preu de 10 euros sent gratuïta per a menors de 16 anys a través d’entradium.com.

Compartir: