La Comunitat corona als millors clubs d’Espanya de KV

La Comunitat Valenciana va acollir este passat cap de setmana el Campionat d’Espanya KV per clubs que ha tingut lloc en la localitat de Finestrat (Alacant). Un campionat organitzat pel club Costa Blanca Trail i la Federació Espanyola de Muntanya i Escalada (FEDME) amb la col·laboració de la Fundació Trinidad Alfonso, que impulsa l’esdeveniment sota el mantell del seu programa de suport a competicions PAC_CV, de la mà del Comité Olímpic Espanyol (COE).

La prova va arrancar en la Plaça de la unió Europea, on van eixir de forma neutralitzada realitzant un primer tram de 1,150 quilòmetres i 150 metres de desnivell positiu. Seguidament es va donar l’eixida individual que finalitzava en la cimera del Puig Campana on els corredors es van enfrontar a 3,6 Quilòmetres i 1.020 metres de desnivell positius. Una en meta, van descendir per l’itinerari marcat recorrent una distància total de 13,750 quilòmetres. La dolenta meteo del dia va augmentar notablement la dificultat de la prova.

A les 08:30h del matí començaven a eixir els primers corredors, ja que cadascun tenia assignada una hora d’eixida amb intervals de 30 segons. En la categoria femenina, el primer lloc va ser per al club Todovertical, format per Cristina Trujillo, Fàtima Espinosa i Alba Valladares. La plata va ser per al club Hiru Herri Atletiko Taldea representat per Ainara Alcuaz , Irene Artazcoz i Andrea Zarranz. El tercer club a pujar al podiofue el Grup alpí de Benalmàdena gràcies a Itziar Oteida, Eva María Sayago i Tania Sánchez.

En la categoria masculina, l’or el va aconseguir el club Aiaramendi Korrikalariak. Un equip que situava als seus tres corredors dins del top 10 de la carrera Aritz Unamuno, Hodei Samaniego, i Javier Goitia. El club Grup Alpí de Benalmàdena aconseguia la segona posició gràcies a Alberto Gamero, Antonio Herrera i Salvador Olives. El tercer club a pujar al podi va ser el club Todovertical on han competit Jose Antonio Bellido, Alberto Agundez de Sant Sebastià, i Javier Hernando de Lema.