La Comunitat Valenciana reina en la categoria infantil femenina dels CESA

Les seleccions d’handbol de la Comunitat Valenciana han realitzat un gran paper en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques que s’ha disputat del 9 al 14 d’abril a la Regió de Múrcia. Els combinats autonòmics valencians s’han penjat tres metalls: un bronze en el Campionat cadet femení, un or en la Copa infantil masculina i l’or del Campionat infantil femení.

L’equip infantil femení de la Comunitat ha sabut créixer al llarg de la competició, on no partia com a favorit. Les dues primeres jornades es van quedar a les portes de la victòria, però el combinat de María de la Mar Gómez va aconseguir passar a quarts sobre la botzina i sorprendre amb el seu bon joc per a fer-se lloc fins a la gran final.

Catalunya va plantejar un joc dur a la selecció valenciana, que en cap moment va perdre la cara al partit i va forçar la pròrroga. En el temps afegit, la Comunitat Valenciana va saber sobreposar-se a les adversitats per a posar-se un gol per davant, suficient per a aconseguir la victòria i l’or en la categoria infantil femenina.

María de la Mar Gómez ha portat l’equip fins al més alt amb la seua filosofia de “no rendir-se quan perdem, però sense creure’ns nada quan guanyem”. La seleccionadora del combinat infantil femení destaca “la fortalesa que hem tingut com a equip durant tot el campionat, hem sigut una autèntica pinya” i assegura que l’experiència d’un CESA “cal viure-la i sentir-la, perquè no es pot descriure amb paraules”.

BALANÇ POSITIU DEL CESA

El combinat autonòmic infantil masculí va aconseguir l’or en la Copa d’Espanya, després d’un inici de competició on van pagar cara la seua condició de debutant i les baixes d’última hora. La selecció d’Omar García i David Núñez ha sabut refer-se del seu descens des de Campionat, posant el millor d’ells mateixos sobre el 40×20 per a alçar-se amb el títol de campió.

La tercera medalla de l’expedició valenciana va arribar amb el bronze de la selecció cadet femenina. L’equip de Joaquín Rocamora i Miguel Ángel Alegría va signar una fase de grups immaculada, que va confirmar les seues bones sensacions en quarts. Però una inesperada derrota davant Navarra en semifinals els va privar de la final. En menys de 24 hores, el combinat de la Comunitat va reabocar la situació i es va imposar a Catalunya per a aconseguir el bronze.

La cinquena plaça de la selecció cadet masculina, el quart lloc del combinat juvenil masculí i la setena posició de la juvenil femenina completen el quadre d’honor de la Comunitat Valenciana en un CESA especial per tornar a celebrar-se 823 dies després de la seua última edició.

Juan Ángel Perdigón es congratula de “la gran presència en el CESA d’esportistes formats en els Plans d’Especialització Esportiva realitza de manera conjunta amb la Generalitat Valenciana”. El responsable de PED Cheste assegura que “és un orgull veure’ls competir al més alt nivell, ja no sols a alumnes que ara mateix són infantils i cadets, sinó a exalumnes que competeixen en categoria juvenil”.

Sergio Berrios es mostra orgullós per “els bons resultats aconseguits en les categories on està implantada la línia FER Futur, una iniciativa que compta amb l’impuls de la Fundació Trinidad Alfonso”. El coordinador del programa FER Futur considera que “les medalles de les categories femenines són la confirmació de l’èxit d’aquest projecte, gràcies a les sessions de preparació per a grans campionats”.

Pedro Fuertes agraeix “als més de 120 esportistes i tècnics que han format part de l’expedició valenciana la seua exemplar actitud dins i fora de la pista”. El president de la Federació d’Handbol de la Comunitat Valenciana apunta que “ja ha començat el compte arrere per a l’edició del 2023, que tindrem el privilegi d’organitzar en la Costa Blanca”.

Compartir: