Cartell espectacular de corredors i corredores elit en ASICS Penyagolosa Trails

El nivell d’atletes en la prova castellonenca és dels més alts de la història

ASICS Penyagolosa Trails s’ha convertit en un referent en el món del Trail nacional i internacional. Si l’any passat, la carrera de 60 quilòmetres, la MiM, va acollir el Campionat d’Espanya de la RFEA, aquest torna a presentar un cartell de corredors espectacular, per la qual cosa es preveu una autèntica batalla en totes les proves el pròxim 22 d’abril.

Pel que respecta a la MiM, una de les proves deganes del Trail running nacional que afronta la seua 24a edició, destaca la presència de l’alemany Hannes Namberger, qui l’any passat va véncer en la CSP i és considerat un dels millors corredors de Trail del món. Seguint en la categoria masculina, cal dir que el de Dynafit se les veurà amb corredors com Miguel Caballero, guanyador en tres ocasions de la prova, José Ángel Fernández “Canales”, 2n i 5é en les dues últimes edicions, Anders Kjaerevic, 3a en 2022, o Abel Carretero, 3r en 2021. Entre altres favorits trobem al corredor xinés Yanquiao Yun, guanyador l’any passat a Vall d’Aran, els romanesos Ionel Cristian Manole, que també sap el que és guanyar la prova pirinaica, i Raul Butaci, el noruec Didrik Hermansen, guanyador en Transgrancanaria o Lavaredo, el suís Ramon Manetsch, o l’espanyol Jesús Gil. Entre els corredors locals, destaca la volta del récordman de la MiM, Vicente Calvo, qui disputarà la prova de nou després de dotze anys. Atents també a l’armada provincial, encapçalada per Ricardo Cherta, Alex Marín, Javier Medall o Víctor Bernad, entre altres.

En categoria femenina, podem parlar que el nivell és el més alt de la seua història. Repeteixen les quatre dones que van ocupar les quatre primeres places l’any passat: Marta Molist, guanyadora en 2021 i 2022, Gemma Arenas, dues victòries en la MiM i una en la CSP, Mónica Vives, dos podis en la MiM, i Sara-Rebeka Boga, 4a en la seua única participació. A més d’elles, trobarem a una llegenda del Trail com Oihana Kortázar, guanyadora en dues ocasions de la mítica Zegama, o Virginia Pérez, campiona del món de SkySnow. Aquestes corredores espanyoles no ho tindran fàcil, ja que tindran com a rivals a algunes de les millors corredores del món, com la doble guanyadora en Lavaredo, Kelly Wolf, l’alemanya Rosanna Buchauer, 5a en l’últim Campionat del Món, la francesa Jocelyne Pauly, podi en UTMB i en l’últim campionat de França, o la polonesa Dominika Stelmach, rècord mundial de les 12 hores.

En la CSP, en categoria masculina tenen molt a dir alguns corredors castellonencs, com Ramón Recatalá, Dani Colom i David Prada de Conflent. Aquests se les veuran amb Agustín Luján o amb corredors internacionals com Tom Hudec, Noel Yannick, Ben Dhiman o Hirokazu Nishimura.

En categoria femenina, tornaran a estar les tres corredores que van ocupar el podi 2022: Eli Ríos, Eva Mesado i Claire Heslop. A més, destaca el retorn a la prova de Mercedes Pila, qui ja sap el que és guanyar la carrera, i la presència de la corredora italiana Camilia Spagnol.

Un gran elenc de corredors nacionals i internacionals que fan presagiar unes carreres espectaculars. L’any passat ja ho van ser i vam tindre un duel estel·lar entre Kevin Vermeulen i Aritz Egea que es va resoldre en els últims metres en la MiM masculina i una batalla duríssima en la femenina entre Marta Molist, Gemma Arenas i Mónica Vives, entre les quals a penes va haver-hi una diferència de 8 minuts. A més, assistim a les extraordinàries carreres d’Hannes Namberger i Eli Ríos, que van polvoritzar tots els registres.