Oropesa reunirà 450 atletes de 25 països en el Campionat d’Europa de Cross per clubs

La carrera de 5 quilòmetres se celebrarà el pròxim 5 de febrer a Orpesa. El Platges de Castelló opta a guanyar l’absolut masculí amb Rodrigue Kwizera

La Diputació de Castelló ha acollit la presentació del campionat d’Europa de camp a través per clubs que se celebrarà diumenge que ve 5 de febrer a la platja verda d’Orpesa i que congregarà a 100 equips de 25 països.

El president de la Diputació de Castelló José Martí ha destacat l’«aposta decidida per l’esport» de la Diputació i ha celebrat que «els grans esdeveniments esportius posen a la província en el mapa». També va ser present la Diputada Provincial María Jiménez que ha destacat que » apostar per l’esport és apostar per tots els valors que representa l’esport» i que aquest esdeveniment contribueix a la desestacionalització del turisme a la Comunitat Valenciana.

A l’acte també ha assistit el Director General d’Esports de la Generalitat Valenciana Josep Miquel Moya que ha posat en valor l’aposta de la Generalitat en matèria esportiva, agraint l’esforç al Platges de Castelló per portar pel cap alt alt nom de la Comunitat Valenciana, mentre que el regidor d’esports d’Orpesa ha agraït la confiança que ha depositat tant la federació europea amb el club en el municipi.

Per la seua part l’European Athletics ha estat representada per Jose Luís de Carlos, membre honorífic de l’associació i Project Leader del campionat que ha posat especial èmfasi en el suport de les institucions locals, provincials i autonòmiques a desenvolupar un esdeveniment de primer nivell que acurte les distàncies a Europa entre les competicions de clubs i les individuals.

El club organitzador per part seua, el Platges de Castelló, ha destacat en paraules del coordinador de l’esdeveniment Rubén Gómez que aquesta serà «la competició més ambiciosa que haja organitzat el club en els seus més de 40 anys d’història» i que «ha decidisc fer un pas al capdavant quant a organització d’esdeveniment, buscant tindre la màxima repercussió amb un equip de 40 persones treballant a retransmetre i comunicar l’esdeveniment a través de les televisions autonòmiques (A Punt), nacionals (Teledeporte) i internacionals (canals de streaming de l’European Athletics).

A més, el president del club, Antonio Escrig, ha enaltit el compromís del sector públic amb el club i l’esdeveniment, emfatitzant que sense ells aquest tipus de campionats no serien possibles a la nostra província, a més de convidar a tots aquells que així ho desitgen a la carrera popular que se celebrarà res més acabar el campionat d’Europa. Finalment, el director tècnic del club ha fet balanç de les possibilitats dels equips del Platges de Castelló, que com a organitzador podrà presentar equip en cadascuna de les 5 carreres i que defensarà els dos títols de campió d’Europa en categoria absoluta femenina i relleu mixt aconseguits a Lisboa l’any passat.

Compartir: