Castelló es prepara per a vibrar amb el millor Trail running amb la celebració d’ASICS Penyagolosa Trails

ASICS Penyagolosa Trails arranca i viurà el pròxim cap de setmana la 24a edició de la MiM i la 11a de la CSP

La província de Castelló es prepara per a vibrar amb el millor Trail running de la mà d’ASICS Penyagolosa Trails. En la jornada de hui, s’ha donat la benvinguda a la 24a edició de la MiM i la 11a de la CSP en un acte al pati de la Diputació de Castelló.

2.100 corredors prendran l’eixida el pròxim cap de setmana. Cal recordar que per a aqueix nombre de dorsals, al desembre es van registrar 4294 preinscripcions de 38 nacionalitats i de 44 províncies espanyoles. Unes dades que posen de manifest el gran interés que desperta ASICS Penyagolosa Trails entre els corredors i corredores de tot el món. La CSP arrancarà la matinada del divendres al dissabte a les 00.00 hores i tindrà 106 quilòmetres amb 5560 metres de desnivell positiu, a través dels termes municipals de Castelló, Borriol, Vilafamés, Els Usres, Lucena, Atzeneta, Benafigos, Culla, Vistabella, Xodos i Villahermosa del Río. La MiM eixirà sis hores més tard i tindrà 60 quilòmetres amb 3300 metres de desnivell positiu, travessant els termes de Castelló, Borriol, Vilafamés, Les Useres, Lucena, Xodos i Vistabella.

Gran cartell

En la carrera de 60 quilòmetres, que arranca dissabte que ve a les 6 del matí des de les pistes d’atletisme de la Universitat Jaume I, trobem en categoria masculina a corredors com Hannes Namberger (925 punts ITRA), qui va polvoritzar tots els registres amb la seua victòria en la CSP 2021, a Anders Kjaerevic (900), qui va quedar tercer l’any passat després de liderara la prova fins a Les Useres, a Ionel Cristian Manole (889), Ramon Manetsch (870), Didrik Hermansen (863), Raul Butaci (862), Samuel Dávila (855) o Kamil Lesniak (839). Entre els favorits espanyols tindrem a José Ángel Fernández “Canales” (892), Ricardo Cherta (877), Jesús Gil (866), Abel Carretero (862), Miguel Caballero (861) o Mario Olmedo (856).

En categoria femenina, les corredores estrangeres més destacades són Dominika Stelmach (773), Rosanna Buchauer (767), Kelly Wolf (729) i Sara-Rebeka Boga (721). Les tres corredores espanyoles amb més rànquing ITRA són Gemma Arenas (764), Móniva Vives (737), Virginia Pérez 728) i Sandra Sevillano (727).

D’aquesta manera, és la primera vegada en la història que les quatre carreres tenen un mínim de dos corredors i corredores internacionals amb els índexs ITRA més alts. Aquest fet, al costat de l’extraordinari nivell dels espanyols i les espanyoles, fa preveure un autèntic espectacle i deixa molt obertes la MiM i la CSP.

Fira del Corredor i Programa

Recordem el programa de la prova. El dijous, a les 17 hores tindrà lloc el Test de Producte d’ASICS en les pistes d’atletisme de la Universitat Jaume I. El divendres, d’11 a 21 hores tindrà lloc la Fira del Corredor i recollida de dorsals en la Plaça de les Aules de Castelló.
En la mateixa fira es gravarà el programa Ingràvids de Ràdio Marca i, a les 17 hores, hi haurà una xarrada informal amb les corredores d’ASICS Sara Alonso i Nuria Gil. A les 18.30 h. tindrà lloc la xarrada tècnica de la MiM i la CSP.

La matinada del divendres al dissabte, a les 00.00 h. arrancarà la CSP des de la Universitat Jaume I. Sis hores més tard, començarà la MiM des del mateix lloc. Una vegada que arriben a meta els primers classificats, es realitzarà la Cerimònia de les Flors a Sant Joan. I finalment, a les 21 hores conclourà la MiM i a la 1.45 h. del matí la CSP.

Compartir: