A tota vela: Claudia Adán frega el podi i Adriana Castro es banya en or

La vela de la Comunitat Valenciana travessa un moment molt dolç. Sobretot, per la puixança de la seua pedrera, de la seua base. El ram de joves regatistas amb un prometedor futur és cada vegada més extens. Així ha quedat demostrat en el recent Campionat d’Europa sub-19 classe ILCA 6 disputat a Grècia. Les regatistas de la Comunitat Clàudia Adán i Adriana Beatriz Castro, dos diamants en brut, han brillat amb llum pròpia i han obtingut excel·lents resultats.

El certamen va reunir 104 regatistas del vell continent. Claudia Adán (Crevillent 18 anys) ha conclòs en una formidable quarta plaça. L’esportista alacantina va protagonitzar una gran remuntada en el tram definitiu de la competició. El dimarts al matí, mancant dues jornades per a la conclusió de la regata, era setena. Però el seu extraordinari sprint final li va permetre quedar-se a les portes del podi (de fet, va sumar la mateixa puntuació global que la tercera classificada) i continuar alimentant la seua, ja de per si mateix, ric palmarés. Durant aquesta temporada, ja havia sigut primera en el Campionat d’Espanya sub-19 d’ILCA 6 i havia protagonitzat una notable actuació (12a posició de 61 participants) en l’Europeu sub-21, regata que, fins i tot, va liderar durant els primers dies. Ara, Claudia a penes tindrà temps per a descansar. Encara li espera un estiu d’autèntic vertigen. En pocs dies, del 10 al 15 de juliol, afrontarà el Campionat del Món ISAF youth a Holanda. I a la fi d’agost, disputarà el Mundial sub-21 d’ILCA 6 a Portugal.

Per part seua, Adriana Beatriz Castro ha ocupat la huitena plaça en la classificació global, però s’ha proclamat campiona d’Europa sub-17. Ha sigut la millor de les 31 sub-17 que han pres part en el torneig La jove regatista torrevejense, de 16 anys, confirma que és una altra de perles de la vela valenciana. Està completant un 2021 de somni. Entre altres fites, pot presumir de ser campiona d’Espanya d’ILCA 4, medalla de plata en el Campionat d’Espanya sub-19 d’ILCA 6, o 10a en l’Europeu d’ILCA 4. A Adriana encara li falta un gran torneig abans de tancar la temporada. A mitjan agost, buscarà la perfecció a Portugal, seu del Campionat del Món d’ILCA 4.